Stran 4/4

Slap Peričnik

Slap Peričnik

Prav posebna energija vlada v bližini slapov in zato večkrat poiščemo zanimiv družinski izlet prav do teh naravnih čudes. Peričnik je poseben tudi zato, ker se pod njim lahko sprehodimo, pozimi pa naredi skoraj pravljično zaveso iz kapnikov in ledenih sveč.

 

 

Slap Šum-Zgornja Besnica

Slap Šum-Zgornja Besnica

Do slapu Šum, ki se nahaja na potoku Nemiljšica, nas vodi deloma strma a venomer dobro varovana pot. Slap je skrit v kotanjo oblike visokega vrča, visok je 22 metrov in naredi globok tolmun.

 

 

Slapovi Ribnice-Srednja vas v Bohinju

Slapovi Ribnice-Srednja vas v Bohinju

Bohinj-priljubljena izletniška destinacija, kajne? Koliko pa vas ve za slapove Ribnice v Bohinju? Nas je resnično presenetil prelep košček, ki je izredno lahko dostopen. Slovenija je dežela tisočerih slapov bi lahko rekli :) In mi smo si zadali obiskati tiste najbolj skrite.


 

 

Slemenova špica 796

Slemenova špica

Slemenova špica

Slemenova špica ali Sleme je 1911 m visoka gora v Julijskih Alpah. Znana je po čudovitem razgledu, viharniških macesnih, ki trenutno rumenijo, pravljični poti med ruševjem in občasno tudi po majhnih jezercih na vrhu. Je pravi raj v kekčevi deželi, kjer lahko zares občutimo lepoto naših gora. 

Sv. Peter nad Begunjami 533

Sv. Peter nad Begunjami

Sv. Peter nad Begunjami

Na Sv. Petru je vzletišče padalcem, iz vrha pa je prelep razgled na Bled, Radovljico, Triglav  in okoliške hribe in okolico.

Sveti Jošt nad Kranjem

Sveti Jošt nad Kranjem

Priljubljena pohodniška točka za marsikaterega Kranjčana. Pohod po delovnem dnevu na Svetega Jošta je odlična ideja za družinsko druženje. 

 

 

Šmarjetna gora nad Kranjem

Šmarjetna gora nad Kranjem

Šmarjetna gora je nizki hrib oziroma osamelec, ki se dviga nad Kranjem na desnem bregu Save, hkrati je tudi zadnji odrastek Škofjeloškega hribovja. Ima 643m nadmorske višine.


 

 

 

Štefanja gora-Cerklje na Gorenjskem

Štefanja gora-Cerklje na Gorenjskem

Gre za lahko označeno pot, za katero potrebujemo običajno pohodniško opremo. Izlet na Štefanjo goro je primeren za otroke, stare 3 do 4 leta. Orientacija je lahka, pot pa široka, označena.

Talež

Talež

Če potrebujete dobro idejo, kam peljati celo družino z babicami in dedki vred, potem je Talež odličen odgovor.

Tamar 545  

Tamar

Tamar

Tamar je priljubljena izletniška točka in ena lepših alpskih dolin. Najenostavnejše je seveda parkirati v Planici in se v dolino Tamar odpraviti na približno eno uro dolgo pešačenje.

Tegoška planina 284

Tegoška planina

Tegoška planina

Tegoška planina je razgledna planina, ki se nahaja na južnih pobočjih Košute. S planine, na kateri stoji pastirska koča, se nam odpre lep razgled proti pobočjem Košute in goram nad porečjem reke Tržiške Bistrice.

Titova vas-Završnica

Titova vas-Završnica

Gozd okoli Titove vasi je neokrnjen in mogočen. V preteklosti je bilo naselje težko najti, zato so pod Smokuškim vrhom lahko postavili skrivni partizanski tabor. 

Tominčev slap - Podljubelj

Tominčev slap - Podljubelj

Lahko dostopen in simpatičen sprehod do zanimivega slapu. Zmogli ga bodo tudi naši najmlajši in uživali v razgledu na cilju.

Tržič krožna pot 566  

Tržič krožna pot

Tržič krožna pot

V Tržiču in okolici lahko uberemo vsak svojo pot. Koliko so alpski travniki, doline, gozdovi in vrhovi lepši, če jih lahko doživimo, ne da bi jih morali deliti z množico drugih pohodnikov ali kolesarjev.

Velika in Mala Poljana nad Povljami

Velika in Mala Poljana nad Povljami

Velika Poljana je planina ujeta ob robu zahodnega grebena Storžiča. S planine na kateri se nahajata dve koči odprtega tipa, se nam odpre lep pogled na Gorenjsko, Škofjeloško in Cerkljansko hribovje, če pa se povzpnemo na zgornji del planine, se pa nam odpre še razgled proti Košuti.

 

Vodnikov razglednik, Bohinj

Vodnikov razglednik, Bohinj

Ko izbramo poti vedno pomislimo, na naše najmlajše pohodnike in Vodnikov razglednik nad Bohinjem navduši s svojo lokacijo. Le dvajset min zmerne hoje iz Koprivnika in že boste na vrhu sveta;)

 

Začaran gozd, Zasip pri Bledu

Začaran gozd, Zasip pri Bledu

Podajte se na družinsko pustolovščino v Začaran gozd, kjer živijo gozdne živali in pravljična bitja. Nepozabna izkušnja za vso družino.

Zbilje 856

Zbilje

Zbilje

Zbiljsko jezero je umetno akumulacijsko jezero na reki Savi pri Zbiljah. Jezero je nastalo leta 1953, ko so ob izgradnji hidroelektrarne Medvode postavili jez. 

 

Zijavka-razgledišče nad Kamno Gorico

Zijavka-razgledišče nad Kamno Gorico

Skupaj s sosednjo Kropo je bila Kamna Gorica nekoč eno glavnih fužinarskih krajev na območju današnje Slovenije. Načudite se prelepemu razgledu na ta majhen, a prečudovit kraj.

 

Zlatorogova pravljična pot-Bohinj

Zlatorogova pravljična pot-Bohinj

Zlatorogova pravljična pot v Bohinju, namenjena družinam in vrtcem, je speljana čez travnike, ob jezeru in skozi gozd. Tematska pot je zabavna, izobraževalna in ustvarjalna, pri raziskovanju pa se bodo zabavali otroci vseh starosti.

Stran 4/4