Stran 4/5

Pokljuška soteska

Pokljuška soteska

Pokljuška soteska je skriti biser v bližini slavnega soseda Bleda, ki vas nikakor ne bo razočarala s svojimi naravnimi znamenitostmi.

Pot Jeprškega učitelja, kanjon Zarica

Pot Jeprškega učitelja, kanjon Zarica

Pot Jeprškega učitelja na celotni trasi Kranj–Medvode je zamišljena kot interpretativna pešpot ob reki Savi. Odsek kanjon Zarica je zasnovan in speljan ob samem robu kanjona na zgornjem (severnem ) delu poti.

 


 

 

 

Pot na grad, Škofja Loka

Pot na grad, Škofja Loka

Sprehodite se skozi starodavno mestno jedro Škofje Loke, preživite nekaj igralnih trenutkov na igrišču Zamorček in se povzpnite na škofjeloški grad, od koder je lep razgled na Loko in okolico.

 

Pot treh gradov- Škofja Loka

Pot treh gradov- Škofja Loka

Škofja Loka ima zgodovinsko pomembno lego, predvsem pa jo še danes spremlja nekakšen srednjeveški obraz. Mesto je lepo urejeno in zelo slikovito, podate pa se lahko tudi po tematski poti-Poti treh gradov.

 

 

Pot treh zvonov-Tržič

Pot treh zvonov-Tržič

Peš ali na kolo, podajte se z otroki v prečudovito naravo in raziščite Tržič z okolico. Predstavljamo vam simpatičen izlet Pot treh zvonov., ki bo navdušil mlado in staro.

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka 362

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka

Pravljična dežela Gorajte Škofja Loka

V Gorajtah pri Škofji Loki je v gozdičku skrita pravljična dežela, kjer v ličnih lesenih hiškah živijo pravljični junaki. V predbožičnem času dežela in njeni prebivalci oživijo.

 

 

Preddvor krožna pot

Preddvor krožna pot

Pot okoli jezera Črnava je kratka in primerna za male in velike, če pa si športnega duha pa le izberi krožno pot, ki je nekoliko daljša in te vodi skozi okoliške vasi in primerna za izlet v vseh letnih časih.

Prešernov smenj v Kranju 870

Prešernov smenj v Kranju

Prešernov smenj v Kranju

Prešernov smenj, ki oživi spomin na 19. stoletje in našega največjega pesnika, je ena najbolj prepoznanih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku. Na ulicah Kranja 8. februarja poteka sejem domače in umetnostne obrti.


 

 

 

Pusti grad, Kamna Gorica

Pusti grad, Kamna Gorica

Če ste eden tisti, ki uživa pri raziskovanju preteklosti, potem vam bo naš izletniški predlog zelo všeč. Izlet, kamor lahko vzamete tudi svoje najmlajše pustolovce, je obisk Pustega gradu nad Kamno Gorico. Pot se ves čas počasi vzpenja, a ob tako božanskih razgledih pozabite, da ste se morali malce potruditi. Grad z zanimivo preteklostjo, čigar razvaline lahko občudujete še danes.

 

Razgledišče Peč v Bohinju

Razgledišče Peč v Bohinju

V Bohinju pohodnike pogosto pot zanese okrog prelepega jezera, a z eno dojenčico v nosilki in z drugo malčico ob strani, je obisk razglednika Peč nad Bohinjem prava (in lažja) izbira za starše. Nagrajeni boste s prelepim razgledom nad Bohinjskim jezerom in okolico.

Ribnika Race-Strahinj

Ribnika Race-Strahinj

Udin boršt je celovit, od okolice razločno omejen gozdni kompleks. Danes ima status krajinskega parka. Tu najdete prelepa ribnika Race, do katerih lahko dostopate z večih smeri.

Ribniki Češnjevek 427

Ribniki Češnjevek

Ribniki Češnjevek

Ribniki Češnjevek se nahajajo na koncu vasi Češnjevek, nedaleč od naselja Cerklje na Gorenjskem. Od Gradu Strmol so oddaljeni le nekaj minut hoje po gozdni stezi. Do Ribnikov Češnjevek je dobrih 20 minut hoje.

Ribno pri Bledu 428

Ribno pri Bledu

Ribno pri Bledu

Mi smo tokrat izbrali malo manj običajno pot na Bledu. Velikokrat jo mahnemo okoli jezera, če pa se želite izogniti množici vikend turistov, pa je krožna pot ob Savi pri Ribnem, ki leži le streljaj od Bleda odlična izletniška točka. V vseh letnih časih je ta kraj zelo zanimiv.

Rolkarska steza na Kokrici 767

Rolkarska steza na Kokrici

Rolkarska steza na Kokrici

Kokrica je naselje v Mestni občini Kranj. Kokrica leži ob istoimenskem potoku in avtocesti Ljubljana - Jesenice okoli 2 km severno od Kranja. Naselje se je razvilo ob križišču lokalnih cest proti Naklu, Golniku, Preddvoru in Predosljam. Južno od naselja je gozdnato zakraselo območje Udin boršt.

 

 

Rupnikova linija-Poljanska dolina

Rupnikova linija-Poljanska dolina

Kako je to krasno, da lahko otroci spoznajo zgodovino Slovenije kar na družinskem izletu. Čeprav imamo v družini dve princeski, sta naravnost uživali pri raziskovanju utrdb na Rupnikovi liniji in kar požirali vse informacije, ki smo jih izvedeli na izletu. Krasen družinski izlet, ki ga zmorejo tudi najmlajši člani družine.

S čebelico po Radovljici

S čebelico po Radovljici

Prosto nedeljsko dopoldne smo izkoristili za raziskovanje prelepe Radovljice. Mesto smo dodobra spoznali na dogodivščini S čebelico po Radovljici.

 

Skrivnost preddvorskih štorkelj

Skrivnost preddvorskih štorkelj

Pot Skrivnost preddvorskih štorkelj je zanimiva in poučna pot za otroke. No, pa tudi starši se marsikaj naučimo;) Tematska pot je speljana po gozdu Korotanca, je dolga poldrugi kilometer in vas vodi do piramid, ki so prepletene s planinskim znanjem in spretnostmi, aktivirajo vsa čutila ter ponujajo gibalne, miselne in govorne izzive. 

Slap Grmečica

Slap Grmečica

 Bohinj poznamo vsi, Bled poznamo vsi....koliko pa vas ve za slap Grmečica? Nas je resnično presenetil prelep košček, ki je izredno lahko dostopen. Slovenija je dežela tisočerih slapov bi lahko rekli :)

 

 

Slap Hudič babo pere-Završnica

Slap Hudič babo pere-Završnica

Dolina Završnice, ki jo domačini največkrat na kratko imenujejo Zavrh, je izoblikoval potok Završnica. Potok ima svoje povirje v visokih gorah med Begunjščico in Stolom, teče za Pečmi ter se izteka v Savo Dolinko na severnem koncu Dežele. In tu se nahaja tudi zanimiv slap z imenom Hudič babo pere.

Slap Peračica-Brezje

Slap Peračica-Brezje

Slap Peračica na Brezjah, skrit, a nadvsem čaroben. Le malokdo ga pozna in ob obisku nas je presenetil s svojo pravljično zimsko preobleko. Enostaven dostop in zato odlična ideja za družinski izlet z majhnimi otroki.

Slap Peričnik

Slap Peričnik

Prav posebna energija vlada v bližini slapov in zato večkrat poiščemo zanimiv družinski izlet prav do teh naravnih čudes. Peričnik je poseben tudi zato, ker se pod njim lahko sprehodimo, pozimi pa naredi skoraj pravljično zaveso iz kapnikov in ledenih sveč.

 

 

 

Slap Savica

Slap Savica

Pravijo, da se tu kopiči pozitivna energija. Ob tako čudoviti naravni znamenitosti sploh ne dvomimo, 1,2,3 le nekaj stopnic (če bi vprašali naše mulčke jih je 1000;) in ogledate enega najlepših slapov v Sloveniji-slap Savica. 

Slap Šum-Besnica

Slap Šum-Besnica

Do slapu Šum, ki se nahaja na potoku Nemiljšica, nas vodi deloma strma a venomer dobro varovana pot. Slap je skrit v kotanjo oblike visokega vrča, visok je 22 metrov in naredi globok tolmun.

 

 

Slapovi Ribnice-Srednja vas v Bohinju

Slapovi Ribnice-Srednja vas v Bohinju

Bohinj-priljubljena izletniška destinacija, kajne? Koliko pa vas ve za slapove Ribnice v Bohinju? Nas je resnično presenetil prelep košček, ki je izredno lahko dostopen. Slovenija je dežela tisočerih slapov bi lahko rekli :) In mi smo si zadali obiskati tiste najbolj skrite.


 

 

Stran 4/5