Stran 2/4
Kurešček 207

Kurešček

Kurešček

Kurešček (826 m) je hrib nad naseljem Ig, nad južnim obronkom Ljubljanskega barja. Na njegovem vrhu se nahaja romarska cerkev Sv. Marije, kraljice miru, obnovljena leta 1990. 

 

 

Lavričeva koča na Gradišču

Lavričeva koča na Gradišču

Od Lavričeve koče do cerkvice Sv. Miklavža, ki je na vrhu hriba Gradišče (519m) je še dodatnih nekaj korakov, ki pa se izredno obrestujejo. Tam je za mulce narejeno luštno leseno igrišče, plezalna stena, starši pa se lahko preizkusimo v igri Sekirometa.

Limbarska gora 223

Limbarska gora

Limbarska gora

Limbarska gora je lepa razgledna točka v osrednji Sloveniji in najbolj priljubljena pohodniška točka Moravške doline ter bližnje okolice. Od Ljubljane je oddaljena zgolj 30 km.

 

 


 

 

Magdalenska gora

Magdalenska gora

Pestra zgodovina arheoloških raziskav in bogate arheološke najdbe uvrščajo Magdalensko goro med najbolj znana arheološka najdišča v Sloveniji. Lep družinski izlet!

 


 

 

Mengeška koča 239  

Mengeška koča

Mengeška koča

Mengeška koča na Gobavici stoji na 433 m nadmorske višine in je bila zgrajena leta 1954, ponuja oddih med zeleno okolico in neokrnjeno naravo.

 

Murovica

Murovica

Murovica je priljubljena izletniška točka, pristopna iz posavske strani, Domžal ali iz Moravške doline. Na vrhu je klop in vpisna knjiga ter zaradi gozda malo okrnjen pogled na Ljubljano z okolico, ob lepem vremenu pa tudi na Snežnik.

 

 

Na Orle iz Sv. Urha

Na Orle iz Sv. Urha

Razlog za družinski izlet so čudovit razgled na Kamniško Savinjske Alpe, gostilnica Orle ter položna pot, primerna tudi za mlajše otroke. Obiščite Orle.

Obolno-Ivančna gorica

Obolno-Ivančna gorica

Vrh Obolnega je zelo širok in travnat, otrokom in otrokom po duši nudi veliko prostora za igro, na svoj račun pa bojo prišli tudi ljubitelji razgledov, saj si oči lahko spočijemo na okoliškem prostranem hribovju, ob lepem vremenu pa celo na vrhovih Kamniško-Savinjskih Alp.

 

Od gradu Turjak do Trubarjeve domačije

Od gradu Turjak do Trubarjeve domačije

Le dobre pol ure iz Ljubljane in že ste pri gradu Turjak, ki stoji v Velikih Laščah. Odtod lahko naredite lep družinski sprehod do Trubarjeve domačije.

Ostri vrh 730

Ostri vrh

Ostri vrh

Na Ostrem vrhu nad vasjo Čušperk mogočno plapola slovenska zastava. Obeležje v obliki prisekane piramide višine 1,6 m, na kateri je postavljen 12 m visok drog z državno zastavo, ki meri 8,2 x 4,1 m, stoji na nadmorski višini 675 m, od tam pa se razprostira čudovit pogled vse do Gorjancev, Zasavskega hribovja, Savinjskih Alp, Kamniških Alp, Karavank ter dela Julijskih Alp.


 

 

Ostrovrharjeva pohodna pot

Ostrovrharjeva pohodna pot

Ostrovrharjeva pot je odlično označena in super lepo pohodna v vseh vremenskih pogojih. Zmorejo jo malčki in lahko bi rekli, da je primerna od 3ga pa vse do 99ga leta. Pot si lahko podaljšamo še do Debnjega vrha z razglednim stolpom.
 

 

Planina nad Vrhniko

Planina nad Vrhniko

Vzpon na simpatičen hribček vas bo na vrhu nagradil s prekrasnim razgledom, za katerega se boste morali povzpeti še na 21 metrov visok stolp. Zelo priljubljena izletniška točka, ki je primerna tudi za najmlajše.

Planinski dom Ušte - Žerenk

Planinski dom Ušte - Žerenk

Nad Moravčami, v objemu narave in gozdnatih hribov, se nahaja planinski dom na Uštah - Žerenk. Najbolj pa nas očara čudovit razgled na Kamniško Savinjske Alpe, Limbarsko goro, Moravško dolino, ob lepem vremenu pa tudi na Triglav!

 

 

 


 

 

Po sledeh vodomca- Cerovo 619

Po sledeh vodomca- Cerovo

Po sledeh vodomca- Cerovo

Samo nekaj kilometrov jugovzhodno od Grosupljega, v neposredni bližini Županove jame, se nahaja vas Cerovo. Tukaj je izhodiščna točka za krožno pot, ki vas bo popeljala mimo številnih zanimivosti.

 

 


 

 

 

Podpeško jezero

Podpeško jezero

Ob obrobju Ljubljanskega barja najdete Podpeško jezero, v poletnih mesecih primerno tudi za kopanje. Prelepa narava le nekaj km iz prestolnice je več kot odličen razlog za družinski izlet v vseh letnih časih.
 

 

Polhograjska grmada

Polhograjska grmada

 

Grmada je 898 m visok vrh, ki se nahaja v osrčju Polhograjskih Dolomitov. Na vrhu se nahaja vpisna skrinjica z žigom ter razgledna plošča. Po novem je gor tudi klopca ljubezni za super družinske fotografije. 

Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park

Pravljično doživetje v prekrasnem Polhovem Gradcu, kjer rogoviležu polhu pomagamo najti nov dom. Interaktivno raziskovanje gozda in njegovih malih prebivalcev vam bo gotovo polepšalo dan.

 

 

 

Pot močvirskih škratov-Vrhnika

Pot močvirskih škratov-Vrhnika

Vabljeni v deželo močvirskih škratov. Najbolj zamočvirjena dogodivščina za vso družino!

 

 

Pot na Gonte

Pot na Gonte

Kmetijo odprtih vrat Gonte najdete na sedlu med Toščem in Grmado. Izredno priljubljena izletniška točka tudi za družinice z mlajšimi otroki. Pot je enostavna in lepo urejena, na vrhu pa vas poleg lepega razgleda čaka tudi pestra ponudba jedi ter otroška igrala.
 

 


 

 

Pot ob reki Iški, Okljuk

Pot ob reki Iški, Okljuk

Učna krožna pot, ki vas bo popeljala po skrivnostnem Ljubljanskem barju. Domov boste odnesli veliko novih informacij in pljuča, ki bodo nadihana svežega zraka.

 

Pot spominov in tovarištva

Pot spominov in tovarištva

Pot spominov in tovarištva je verjetno najbolj znana pohodna pot po Ljubljani, ki jo brez težav tudi odkolesarimo. Trasa je dolga 32.5 kilometra in je speljana po liniji bodeče žice, ki je med 2.svetovno vojno omejevala mesto.
 

 

Pravljični Šumberk

Pravljični Šumberk

Pravljični Šumberk je ena izmed 5tih tematskih poti pod okriljem Zavoda Škrateljc. Vse poti so lično urejene, zanimive, podprte s knižicami in čas tukaj mine kot bi rekel keks.

 

 

Radensko polje 691

Radensko polje

Radensko polje

Radensko polje je kraško polje na severnem robu dolenjskega krasa, južno od kraja Grosuplje. Prepoznano je tako za naravoslovno kot kulturnozgodovinsko bogato območje Slovenije; zaradi svojega ekološkega pomena je predvideno za krajinski park ter vključeno v evropski program Natura 2000.

 

 

Rakitna- Pot jamborja

Rakitna- Pot jamborja

Kam po sonček, ko je v Ljubljanski kotlini megla? Vedno lahko poizkusite z Rakitno, ki leži na nekje 800 metrih nadmorske višine.

 

 

 

Stran 2/4