Stran 4/12
Jezersko-za krajem 629  

Jezersko-za krajem

Jezersko-za krajem

Jezersko je zelena dolinica, ograjena na vzhodu z vencem Savinjskih Alp, ki so se v živahnem zemeljskem gibanju dvignile proti nebu pred šestdesetimi milijoni let. Na Jezerskem lahko opravimo kar nekaj lepih izletov tudi z malimi otroki, predlagamo vam izlet iz Zg.Jezerskega (center) do planšarskega jezera. Prelepa narava, svež zrak in dobra hrana so razlogi, da Jezersko pogosto obiščemo

 

 

Josipdol-gozdna učna pot Kapelvald

Josipdol-gozdna učna pot Kapelvald

Ob obisku Ribnice na Pohorju z otroki lahko obiščete zanimivo gozdno učno pot v Josipdolu, si ogledate muzej na prostem s staro pohorsko hišo ter lipov drevored.

 

Kalvarija Šmarje pri Jelšah

Kalvarija Šmarje pri Jelšah

Oglejte si eno izmed 7 čudes Slovenije, Kalvarijo v Šmarju pri Jelšah. Številne postaje s prizori Jezusovega trpljenja, kapela sv. Roka in čudovit razgled na Šmarje vas ne bo pustil ravnodušnih!

Kamen vrh

Kamen vrh

Domačinom dobro poznan hrib, ki je super predvsem v poletnih mesecih saj pot poteka po gozdu. Dobro se obujte in hop po nove spomine.

 

Kamnek

Kamnek

Tržič z okolico je raj za vse navdušene pohodnike in hribolazce. Za vse tiste, ki bi to radi postali in potrenirali skupaj s svojim podmladkom, pa je tukaj Kamnek. 

Kašna planina

Kašna planina

Odlična ideja za izlet, kadar bi šli radi nekam kjer zagotovo ne bo gneče ali obilice ljudi. Uživali boste na prostranih travnikih in v dih jemajoči pokrajini.

 

 

Kaštelir Korte

Kaštelir Korte

Le 15 minut vožnje iz mestnega jedra se nahaja vas Korte, kjer so se pred 5000 leti naselili Histri, ki so na vzpetini nad vasjo postavili svoje domovanje. Prazgodovinsko gradišče v Kortah oziroma kaštelir s svojimi 1230 m2 predstavlja največjo naselbino te vrste v Slovenski Istri.

 

Kekčeva dežela

Kekčeva dežela

Keeeeeeekeeeeeeec.....Keeeeeeeekeeeeeeeec.....ta neustrašni fant, se po pašnikih in gorah podi že vse od leta 1918, ko se je prvič pojavil v mladinskem listu Zvonček.

Klevevž-naravni topli vrelec

Klevevž-naravni topli vrelec

Med najbolj zanimive družinske izlete prav gotovo sodi naslednji predlagan izlet. Naravni topli vrelec Klevevž, za katerega ste morda že slišali, sicer pa ga morate čim prej obiskati! Nahaja se na Dolenjskem, pri vasi Grič.

Kobilji curek

Kobilji curek

Lep izlet do manjšega slapu v zavetrju gozda, kjer si lahko ob določenih mesecih naberemo tudi kosilo, saj tukaj uspeva veliko užitnih gob. Z avtom se lahko zapeljete tudi do Trubarjeve domačije.

Kokoš

Kokoš

663 metrov visoka Kokoš, greben na jugovzhodu Tržaško-Komenskega Krasa na slovensko-italijanski meji, je prepredena z lepo urejenimi potmi, lahko dostopna, z razgibanim in nezahtevnim terenom in lepimi razgledi. 

Komendska koča 29

Komendska koča

Komendska koča

Planinski dom se nahaja na obrobju Komende, pod Šenturško goro, na majhnem gričku, na samem, obdan z drevesi. Ker se nahaja ob vznožju Šenturške gore in je dostopen vsem, ki radi hodijo v hribe in tistim, ki se raje pripeljejo s svojim jeklenim konjičkom, kolesom nosi slogan: »PLANINSKI RAJ«.

 

Konjiški grad-Slovenske Konjice 513

Konjiški grad-Slovenske Konjice

Konjiški grad-Slovenske Konjice

Večkrat iščemo izlete, kamor lahko naš 2 letni mladiček prikoraka čisto sam in izlet na Konjiški grad je super ideja za popoldansko nastavljanje sončku in ogled Slovenskih Konjic iz druge perspektive. 

 

Kopanj

Kopanj

Kopanj je okoli 70 metrov visoka gorica ali hum, ki se iz ravnice Radenskega polja dviga nad vasjo Velika Račna. 
 


 

 

Koper- Lov za pravico

Koper- Lov za pravico

Verjetno še kdo izmed vas, tako kot mi, obisk Kopra enači s sprehodom ob obali in promenadi ali pa z rolanjem vse do Izole. S tem sploh ni nič narobe, pozabimo pa, da je Koper še veliko več kot samo to.

 

 

Korakec po tržiško-Tržič

Korakec po tržiško-Tržič

KOrakec po tržiško je krajša verzija Koraka po tržiško; pohod po Tržiču, ki je prilagojen posebej za otroke. To zanimivo predstavitev priporočamo vsem družinam, ki jih zanima tržiška starodavna čevljarska obrt.

Korita Krčnik

Korita Krčnik

Naravni spomenik Krčnik je soteska potoka Kožbanjšček v Goriških Brdih s koriti in naravnim mostom. Potok Kožbanjšček je v pasu apnenca izdolbel izredno slikovita korita z imenom Krčnik.

 

 

 

Koseški bajer

Koseški bajer

Okrog Koseškega bajerja je urejena sprehajalna pot s klopmi. Ob jezeru je tudi nekaj lesenih ploščadi in razglednih pomolov. Izlet je primeren za mlade družine in tudi tiste z večjimi otroki.


 

 

Koščeva učna pot, Iški morost

Koščeva učna pot, Iški morost

Učna krožna pot, ki vas bo popeljala po skrivnostnem Ljubljanskem barju. Domov boste odnesli veliko novih informacij in pljuča, ki bodo nadihana svežega zraka.

 

Kovačkova pot na Kuglo, Kropa

Kovačkova pot na Kuglo, Kropa

Izleti v hrib z malimi mulčki morajo biti zanimivi. Pravijo, da ni važen cilj, ampak pot. In Kovačkova pot je zanimiva tematska pot za male raziskovalce, ki morajo na poti na Kuglo poiskati skrite škratke in druga pravljična gozdna bitja.

 

Krajinski park Tivoli, Šišenski hrib, Koseški bajer

Krajinski park Tivoli, Šišenski hrib, Koseški bajer

Odkrijte bogastvo narave sredi Ljubljane. Obiščite Krajinski park Tivoli in skupaj z otroki doživite ZELENO Ljubljano. Poletni dopoldan smo izkoristili za obisk naše prestolnice Ljubljane in doživeli lep družinski izlet, ki je potekal povsem po okusu naših najmlajših članov družine. Veliko tekanja in igranja po gozdu ter travnikih ter nekaj obveznih postankov za malico.
 

 

Kranj-Zlato polje

Kranj-Zlato polje

Kot Kranjčanka imam seveda naštudirane izlete v bližnji in daljni okolici, že od nekdaj pa mi je v veselje sprehajati psa in sedaj otroke po krožni poti v Kranju.


 

 

Kranjska Gora-Zelenci 180  

Kranjska Gora-Zelenci

Kranjska Gora-Zelenci

Jezerce Zelenci odkrijete takoj za vasjo Podkoren na južni strani magistralne ceste. Mi smo tokrat raziskovali ta prečudovit konec Gorenjske na kolesu, ta izlet pa lahko opravite tudi z vozičkom ali peš.

 

Krašnji vrh

Krašnji vrh

Bela Krajina skriva veliko neodkritih biserov za zunanje obiskovalce. Super je, če poznate koga od „lokalcev“, saj vam znajo te konce predstaviti v nepopisno lepi luči, zraven pa vas še odpeljejo do kraja, ki ga boste na računalniku našli šele po kar nekaj klikih.

 

Stran 4/12