Stran 4/9
 

Kisla voda, Solčava

Kisla voda, Solčava

Izvir kisle vode je mineralni izvir pod Olševo, ki velja za izjemno naravno znamenitost Solčavskega, razglašen pa je za naravni spomenik.

Klevevž-naravni topli vrelec

Klevevž-naravni topli vrelec

Med najbolj zanimive družinske izlete prav gotovo sodi naslednji predlagan izlet. Naravni topli vrelec Klevevž, za katerega ste morda že slišali, sicer pa ga morate čim prej obiskati! Nahaja se na Dolenjskem, pri vasi Grič.

Kobilji curek

Kobilji curek

Lep izlet do manjšega slapu v zavetrju gozda, kjer si lahko ob določenih mesecih naberemo tudi kosilo, saj tukaj uspeva veliko užitnih gob. Z avtom se lahko zapeljete tudi do Trubarjeve domačije.

Konjiški grad-Slovenske Konjice 513

Konjiški grad-Slovenske Konjice

Konjiški grad-Slovenske Konjice

Večkrat iščemo izlete, kamor lahko naš 2 letni mladiček prikoraka čisto sam in izlet na Konjiški grad je super ideja za popoldansko nastavljanje sončku in ogled Slovenskih Konjic iz druge perspektive. 

 

 

Korakec po tržiško-Tržič

Korakec po tržiško-Tržič

KOrakec po tržiško je krajša verzija Koraka po tržiško; pohod po Tržiču, ki je prilagojen posebej za otroke. To zanimivo predstavitev priporočamo vsem družinam, ki jih zanima tržiška starodavna čevljarska obrt.

Korita Krčnik

Korita Krčnik

Naravni spomenik Krčnik je soteska potoka Kožbanjšček v Goriških Brdih s koriti in naravnim mostom. Potok Kožbanjšček je v pasu apnenca izdolbel izredno slikovita korita z imenom Krčnik.

 

 

 

Koseški bajer

Koseški bajer

Okrog Koseškega bajerja je urejena sprehajalna pot s klopmi. Ob jezeru je tudi nekaj lesenih ploščadi in razglednih pomolov. Izlet je primeren za mlade družine in tudi tiste z večjimi otroki.


 

 

Kranj

Kranj

Staro mesto Kranj, v starejših omembah tudi Carnium, Creina, Chreina, Krainburg, je zgodovinsko mesto na konglomeratnem pomolu med rekama Savo in Kokro. Malokdo ve,da se mestnemu vrvežu lahko odmakne v prijetno oazo dreves v kanjon reke Kokre in pogleda na mesto Kranj čisto iz druge perspektive. 


 

 

Kranj-Zlato polje

Kranj-Zlato polje

Kot Kranjčanka imam seveda naštudirane izlete v bližnji in daljni okolici, že od nekdaj pa mi je v veselje sprehajati psa in sedaj otroke po krožni poti v Kranju.


 

 

 

Križna Gora, Škofja Loka

Križna Gora, Škofja Loka

Škofja Loka s svojo srednjeveško podobo očara prav vsakega obiskovalca. V bližini samega mestnega jedra pa najdete tudi priljubljeno Križno Goro, ki je lahko prav lep družinski izlet, v kolikor ste se pripravljeni za lep razgled malo potruditi. A le malo, še preden boste rekli "Bob" boste na vrhu. Lahko pa se odpeljete na vrh in se podate na krajši 20 min izlet od gostišča pa do bližnje cerkvice Sv. Križa.

 

Krožna medena pot, Šenčur

Krožna medena pot, Šenčur

Najboljše izhodišče za začetek izleta je izpred parkirišča slaščičarne Medeni vrt. Pot nas vodi proti severu, kjer se pred nami kot na platnu razprostirajo prelepe gore- Kriška gora, Tolsti vrh, Storžič, ob njem Hudičkov boršt, Grintovec, Krvavec.


 

 

Krtina pri Domžalah 878

Krtina pri Domžalah

Krtina pri Domžalah

Krtina leži v osrednji Sloveniji, približno 5 km vzhodno od Domžal. Naselje se razprostira ob potokih Čudna in Radomlja ter je sestavljeno iz Spodnje in Zgornje Krtine ter zaselkov Dolenja vas in Veselka.

 

 

Kucelj

Kucelj

 

Enostaven in lep sprehod do prostranega travnika, na katerem se nahaja geodetski stolp, na katerega se lahko povzpnete in občudujete vrhove dreves ter v lepem vremenu tudi okoliške gore.

 

Lipica

Lipica

Lipica je najstarejša evropska kobilarna, ki kontinuirano vzreja eno najstarejših kulturnih pasem konj. Kot taka nosi izjemen pomen kulturno zgodovinske in naravne dediščine, tako za slovensko, kot širše evropsko okolje.

 

Lisjakova struga-Gornja Radgona

Lisjakova struga-Gornja Radgona

Ko smo po internetu raziskovali kateri izlet izbrati, da se z majhnimi otroki sprehodimo ob reki Muri smo odkrili čudovit park-Lisjakovo strugo v Gornji Radgoni. Malo izobraževanja preko informativnih tabel na poti, lušten sprehod in mesto, kjer najdeš mir in sprostitev, saj je odmaknjeno od mestnega vrveža, pot pa delno poteka tik ob Muri. 

Ljutomerski ribniki

Ljutomerski ribniki

Zanimiv in sproščujoč sprehod za celo družino. Tudi naša najmlajša leto in pol stara družinska članica-racačica je lepo počasi prehodila skoraj celo pot. Prelepa okolica, mir in čarobnost vode, vas bodo prepričali, da se sem še vrnete.

Maribor- Piramida

Maribor- Piramida

Maribor je drugo največje slovensko mesto, ki ima zelo veliko za ponudit. Ste že obiskali Piramido ali Kalvarijo? Ali pa kar direktno do nogometnega stadiona;)

 

Mašunska gozdna učna pot-Ilirska Bistrica

Mašunska gozdna učna pot-Ilirska Bistrica

Če na avtocesti pri Postojni skrenete za Ilirsko Bistrico, ker ste si zaželeli mirne narave in lepega sprehoda, potem bo tole izlet za vas.

 

Medvedkova pot

Medvedkova pot

 Medvedkova pot je krožna in dolga nekje 3.5 kilometra. Lepo je označena z rumenimi medvedjimi šapicami, katerim z lahkoto sledijo tudi naši najmlajši. Začetna točka s parkirnimi prostori je na kmetiji Pr’ Bukovc v Poljanski dolini.


 

 

 

 

Mengeška koča 239  

Mengeška koča

Mengeška koča

Mengeška koča na Gobavici stoji na 433 m nadmorske višine in je bila zgrajena leta 1954, ponuja oddih med zeleno okolico in neokrnjeno naravo.

 

 

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

Izlet v MiniZOO Land bo navdušil tako starše kot malčke, saj boste v zanimivih tematskih parkih spoznali več kot 100 živali ali 30 različnih živalskih vrst.

 

Mitrej-Rožanec

Mitrej-Rožanec

Bela Krajina ne razočara, tudi če tam preživite več kot le en dan, je neusahljiv vir resnično izjemnih izletov. Raznolikost pokrajine, zgodovinski spomeniki in ohranjanje tradicije vas bodo sigurno navdušili, tako kot nas.

Mlinčki Suhadole 258

Mlinčki Suhadole

Mlinčki Suhadole

Do mlinčkov pod koseškim hribom pridemo najlažje iz Suhadol. Če se peljemo iz Mengša proti Brniku zavijemo za bencinsko črpalko na levo in naprej skozi vas vse do cerkve sv. Klemena, pri kateri nas napotijo v pravo smer smerokazi. Ko se konča asfalt, nas makadamska cesta prek mostička čez Pšato pripelje do vznožja nižjega hriba.

 

Mlinčki Udin Boršt 617

Mlinčki Udin Boršt

Mlinčki Udin Boršt

Udin boršt je celovit, od okolice razločno omejen gozdni kompleks, in prav tu najdete tudi mlinčke, nad katerimi bodo otroci navdušeni. V gozdu prevladuje rdeči bor, med listavci pa hrast graden, beli gaber in bukev. Je botanična, površinska in podzemeljska geomorfološka naravna vrednota. Danes ima status krajinskega parka.

 

Stran 4/9