Stran 5/7
 

Pravljični park Moravske Toplice

Pravljični park Moravske Toplice

V Moravskih Toplicah ne morete mimo pravljičnega parka, kjer se boste srečali s čarobno Bučo Goldino, Bukvijo Beti in Izvirom Termalionom. Pravljice in nalogice za naše male pustolovce. Priporočamo!

 

Preddvor krožna pot

Preddvor krožna pot

Pot okoli jezera Črnava je kratka in primerna za male in velike, če pa si športnega duha pa le izberi krožno pot, ki je nekoliko daljša in te vodi skozi okoliške vasi in primerna za izlet v vseh letnih časih.

Prešernov smenj v Kranju 870

Prešernov smenj v Kranju

Prešernov smenj v Kranju

Prešernov smenj, ki oživi spomin na 19. stoletje in našega največjega pesnika, je ena najbolj prepoznanih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku. Na ulicah Kranja 8. februarja poteka sejem domače in umetnostne obrti.


 

 

Prežihova bajta- Preški vrh

Prežihova bajta- Preški vrh

Prežihova bajta je značilna koroška stavba malega kmeta »bajtlerja«, ki nas z urejeno notranjostjo spominja na značilno okolje Prežihove mladosti.

 

Ptuj

Ptuj

Sprehod skozi naše najstarejše mesto nam nudi veliko zanimivih in razgibanih stvari. Lahko se povzpnete do grajskega hribčka ali pa sprehod podaljšate do največjega umetnega jezera na Dravi.

Rački ribniki-Požeg

Rački ribniki-Požeg

Izlet, ki nas je presenetil. Zakaj? Ker se velikokrat vozimo mimo teh krajev, pa smo tako površno zgrešili tak naravni biser. Razlog za lep družinski izlet, o katerem boste z veseljem pripovedovali znancem in prijateljem.

Radensko polje 691

Radensko polje

Radensko polje

Radensko polje je kraško polje na severnem robu dolenjskega krasa, južno od kraja Grosuplje. Prepoznano je tako za naravoslovno kot kulturnozgodovinsko bogato območje Slovenije; zaradi svojega ekološkega pomena je predvideno za krajinski park ter vključeno v evropski program Natura 2000.

 

 

Rašica je špica

Rašica je špica

Rašica je hribček sredi Ljubljane, ki pritegne zaradi svojih številnih poti, ki jih lahko prilagodimo svojim zmožnostim in kondiciji. Na vrhu se lahko povzpnemo na stolp iz katerega vidimo sosedo Šmarno goro.

 

 

Ribnik Vrbje-Žalec

Ribnik Vrbje-Žalec

Ste se kdaj namenili na izlet in ugotovili, da res ni treba daleč, pa se lahko naužijete naravnih lepot. Južno od Žalca, tik ob Savinji, se nahaja zanimivo zavarovano območje, katerega osrednji del je ribnik Vrbje. Okoli ribnika Vrbje je speljana zanimiva, 3 km dolga ekološka učna pot, ki je prehodna v vseh letnih časih in naš predlog za lep družinski izlet.

Ribnika Race-Naklo

Ribnika Race-Naklo

Udin boršt je celovit, od okolice razločno omejen gozdni kompleks. Danes ima status krajinskega parka. Tu najdete prelepa ribnika Race, do katerih lahko dostopate z večih smeri.

 

Ribniki Prilozje

Ribniki Prilozje

Čudovita Bela krajina preseneča s številnimi enodnevnimi izleti, ki bodo kot nalašč za raziskovanje regije skupaj z otroki. Ribniki Prilozje so ena od točk, kjer smo bili prav vsi družinski člani navdušeni. Okrog vodi učna pot, ki vas na simpatičen način seznani s prebivalci ribnika in življenjem v okolici.

Ribno pri Bledu 428

Ribno pri Bledu

Ribno pri Bledu

Mi smo tokrat izbrali malo manj običajno pot na Bledu. Velikokrat jo mahnemo okoli jezera, če pa se želite izogniti množici vikend turistov, pa je krožna pot ob Savi pri Ribnem, ki leži le streljaj od Bleda odlična izletniška točka. V vseh letnih časih je ta kraj zelo zanimiv.

 

Robanov kot, Solčava

Robanov kot, Solčava

Prijetna, lahka planinsko pot, primerna tudi za družine z majhnimi otroki, vodi po res izjemnih kotičkih Krajinskega parka Robanov kot. 

Rogatec-Dvorec Strmol in muzej na prostem 459

Rogatec-Dvorec Strmol in muzej na prostem

Rogatec-Dvorec Strmol in muzej na prostem

Krajši sprehod z našimi najmlajšimi, mimo konjušnice in obisk muzeja, ki leži kar na prostem. Oglejmo si enega izmed najlepših muzejev na prostem, v Rogatcu. Pot lahko začnemo v centru Rogatca ali pa se odpeljemo malo naprej in avto pustimo pod vznožjem dvorca Strmol. 

Rolkarska steza na Kokrici 767

Rolkarska steza na Kokrici

Rolkarska steza na Kokrici

Kokrica je naselje v Mestni občini Kranj. Kokrica leži ob istoimenskem potoku in avtocesti Ljubljana - Jesenice okoli 2 km severno od Kranja. Naselje se je razvilo ob križišču lokalnih cest proti Naklu, Golniku, Preddvoru in Predosljam. Južno od naselja je gozdnato zakraselo območje Udin boršt.

 

 

Rudnik Sitarjevec

Rudnik Sitarjevec

Hrib Sitarjevec nad Litijo je visok 448 m in se nanj lahko tudi povzpnete ter uživate v lepem razgledu nad mesto. Pravo bogastvo pa pravzaprav skriva v svoji notranjosti, saj je na gosto prepreden s kar 42 kilometri opuščenih rudniških rovov.

Rudniško jezero-Kočevje 763

Rudniško jezero-Kočevje

Rudniško jezero-Kočevje

Kočevsko jezero sodi med najčistejša jezera v Sloveniji in predstavlja pravo sprostitev za telo in duha. Nastanek umetnega jezera sega v leta od 1973 do 1978. Na dnu kotline dnevnega kopa kočevskega rudnika rjavega premoga sta bili prvotno dve večji luži.

S čebelico po Radovljici

S čebelico po Radovljici

Prosto nedeljsko dopoldne smo izkoristili za raziskovanje prelepe Radovljice. Mesto smo dodobra spoznali na dogodivščini S čebelico po Radovljici.

Sabotin

Sabotin

Sabotin je 609 metrov visok hrib nad Novo Gorico oziroma Solkanom, na meji med Slovenijo in Italijo. Predvsem očitom, dedkom in sinovom bo tole zares poslastica. Pogovarjali se bodo lahko o rovih, po katerih se lahko sprehodimo. Od kje, zakaj, kako...medtem pa bomo mamice lahko uživale v čudovitem razgledu. Danes kot park miru skuša obiskovalce spodbuditi o nesmiselnosti vojn in sožitju med narodi.

 

Samostan Olimje, Koča pri čarovnici ter čokoladnica

Samostan Olimje, Koča pri čarovnici ter čokoladnica

Družinski izlet od samostana Olimje do Dežele pravljic ter za piko na i obisk čokoladnice. Je dan sploh lahko še bolj otroško popoln?

 

Seča krožna pot nad Sečoveljskimi solinami

Seča krožna pot nad Sečoveljskimi solinami

Mi smo vsekakor ljubitelji naše prelepe Obale, tole prelepo krožno pot z razgledom nad Sečoveljskimi solinami, pa smo odkrili letošnje poletje, ko smo na bone dopustovali v Seči. In prav presenečeno ugotovili, da smo do tedaj zamujali tisto turistom manj znano Obalo. Naj vam razkrijemo prelepo krožno pot, ki jo lahko obiščete peš ali s kolesom. Ob razgledu pa boste ves čas vzklikali...wauuuuu. Kako je Slovenija lepa.

 

Sečoveljske soline

Sečoveljske soline

Sečoveljske soline lahko obiščete peš ali s kolesom. Krajinski park Sečoveljske soline (KPSS) obiskovalcem nudi doživljanje parka na različne načine: usmerjanje (informacijska središča in točke, informativne table, parkovne poti), vodeni obiski pa tudi delavnice v naravi. Vsekakor pa je fotoaparat obvezna oprema na tem družinskem izletu.

Sevnica 864  

Sevnica

Sevnica

Sevnica je srednje veliko mesto, ki se nahaja v Sloveniji, središče Občine Sevnica. Z okrog 5000 prebivalci je pomembno lokalno središče, ki zlasti v tovarnah tekstilne in lesne industrije zaposluje številne ljudi iz bližnje in daljne okolice. Mesto se čedalje bolj spaja z Boštanjem, naseljem na nasprotnem, desnem bregu reke Save.

 

Slap Grmečica

Slap Grmečica

 Bohinj poznamo vsi, Bled poznamo vsi....koliko pa vas ve za slap Grmečica? Nas je resnično presenetil prelep košček, ki je izredno lahko dostopen. Slovenija je dežela tisočerih slapov bi lahko rekli :)

 

 

Stran 5/7