Jezero Lahovče 1676

Jezero Lahovče

Regija Gorenjska
Izhodišče ob jezeru v Lahovčah
Dolžina poti 1 km
Najprimernejši čas za obisk spomladi, poleti, jeseni, pozimi
Primerno za nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Ribnik Lahovče vam je najlažje dosegljiv prav iz vasi z istim imenom. Na cesti Mengeš–Kranj zavijete v vasi Lahovče desno v naselje in peljete proti Zalogu. Po kakšnih petsto metrih ga boste zagledali na svoji levi. Ponaša se z ribiško kočo, urejeno potko okrog ribnika in z nekaj priročnimi klopcami. V okolici ne manjka poljskih poti za dodatno sprehajanje.

Ribnik smo prvič obiskali v zimskem času, a je bila njegova podoba prav pravljično romantična, saj so se meglice zadrževale nad ribnikom. Tudi pot okoli jezera je bila navkljub dežju normalno prehodna. Okolica jezera je primerna tudi za opazovanje ptic. Ker je narava tu naravnost čudovita, se sem z malimi otroki redno pogosto vračamo.

Zanimivosti

V bližini se nahaja tudi Grad Strmol, ki ga prav tako toplo priporočamo za krajši družinski izlet. Hkrati se ne morete izogniti sladkanju s torticami v Kavarni Strmol, ki otroke navduši z odličnimi zunanjimi igrali.

Zemljevid

Naloži GPX

Jezero Lahovče
Koordinate izhodišča 46,224838
14,511278

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidihGostinski lokal v bližini

Pod Jenkovo Lipo

Odlična gostilna in picerija, ki se lahko pohvali z odličnimi picami iz polnozrnatega testa, spečenimi v krušni peči.

Dvorje 58,

4207 Cerklje na Gorenjskem 
04 252 52 00

Vita, Olja in Juna priporočajo

Letala so otrokom, kot tudi staršem zelo zanimiva. V bližini Lahovč se nahaja tudi naše največje letališče Jožeta Pučnika. Če zavijete v smeri Šenčurja, ob koncu letališča ob ograji levo, na makedamsko pot, lahko opazujete vzletanje in pristajanje potniških letal.