Top pasji izleti po Sloveniji

Hej how, se že poznava?

Kličejo me O jej, Fuj, Neeee…no v resnici mi je ime Juna;) Sem pasja pubertetnica in za moj nabrit ter igriv značaj včasih krivijo tudi luno. A v resnici sem (le) Pes.
Rada imam čofotanje, pa hrano, pa čofotanje in... A sem že omenila hrano?

Moja lastnica včasih kar malce potarna, da ne ve točno, zakaj mi kupuje brikete, če pa najraje jem 14 dni stare ostanke iz sosedovega komposta.

No, sem pač pravi pasji gurmanček. Trpim za (pogostimi) vnetji ušes, saj pogosto kaj ne slišim, a me moja šefica, ki je (na žalost) po poklicu veterinarka, hitro razkrinka.

Prav nič ne razumem, zakaj ljudje sledijo na Instagramu, če pa lahko slediš zajcem v gozd in mački v koruzo. In zakaj obstaja Facebook, če pa vse kar je zares važno, izveš na “označenih” vogalih domače ulice. Čeprav veliko pojem, vsega znanja na svetu pač ne morem. 

V naši družini sem navadno v središču pozornosti, kar mi, če sem iskrena, povsem ustreza. Konkurenca na štirih nogah mi je le domač mačkon Tigi, ki pa iz meni neznanega razloga kot tri-kilska vreča bolhic sploh ne spada v nobeno kategorijo. Še najmanj pa v kategorijo Prikupnosti.

No, pač nisem Cat person;) Ste vi?

Naj vam razkrijem še moj najljubši hobi. Veste, kdaj najbolj migam z repkom?  Ko gremo z mojo družino na družinski izlet!  Čisto “frišne” krajevne novičke, 100% pozornost mojih najdražjih in veliko priboljškov…Ouuu JEEE.

Tole pa so moji najljubši pasji izleti po Sloveniji.

Zate imam opis poti, zanimivosti krajev, gpx poti, da se ne izgubiš ter namig za psu prijazno gostišče, kjer ti postrežejo skledo z najbolj osvežilno vodo.

Upam, da dobiš kakšno svežo idejo za nepozaben izlet po Sloveniji!

Pasji pozdraček, tvoja Juna
Stran 1/2

Bukovniško jezero-Dobrovnik s psom

Bukovniško jezero-Dobrovnik s psom

Najbolj prepoznavna turistična točka naselja Dobrovnik je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti. Je priljubljena turistična točka za družine, posameznike in zaključene skupine.

 

 

Cerkniško jezero s psom

Cerkniško jezero s psom

Fenomen presihajočega Cerkniškega jezera je po svetu zaslovel kot kraj, kjer lahko na istem mestu pasejo živino, orjejo njive ter lovijo ribe in se vozijo s čolni. Ko je jezero polno, predstavlja največjo jezersko površino v Sloveniji, nato pa presahne in razkrije svoje ekstenzivne kmetijske površine. Skozi letne čase kaže popolnoma različne obraze.

 

Gajševsko jezero- Ljutomer s psom

Gajševsko jezero- Ljutomer s psom

Zanimiv in sproščujoč sprehod okrog jezera po lepo urejeni potki.Kaj si pasji kosmatinec sploh še več lahko želi?

 

Godrnjačeva pot s psom-Bohinjska Bela

Godrnjačeva pot s psom-Bohinjska Bela

Naj vas šapice medveda Godnjača popeljejo po krožni družinski poti v Bohinjski Beli, ki vas bo navdušila. Na prijetni družinski poti boste prehodili isto pot, kot jo je medved Godrnjač, in odkrili, kaj vse se mu je pripetilo na poti skozi vas. Nato pa še nekaj dodatnih korakov in občudovali boste Slap pod Iglico.

 

Grad Fridrihštajn-Kočevje s psom

Grad Fridrihštajn-Kočevje s psom

Na strmi skalni kopi na gori Stojni sredi kočevskih gozdov stojijo razvaline gradu Fridrihštajn (Friedrichstein), ki ga je po letu 1422 sezidal celjski grof Friderik in se v njem naselil z Veroniko Deseniško.

Grad Žovnek-Vransko s psom

Grad Žovnek-Vransko s psom

Pot je primerna za vohlanje, skakanje, tekanje in plezanje po štorih ob poti. Na vrhu pa prelep razgled izza ruševin ostanov gradu Žovnek. Grad Žovnek je zagotovo eden najstarejših gradov na Slovenskem in vsekakor vreden obiska. Kdo so bili graditelji prvotnega gradu ni znano.

 

Hrib Trstelj na Krasu s psom

Hrib Trstelj na Krasu s psom

Trstelj (643 mnm) je najvišji hrib na slovenskem Krasu, hkrati pa tudi najvišji vrh Črnih hribov, ki se dvigajo nad planoto Tržaško-komenskega krasa med Lipo in Opatjim selom ter padajo proti Vipavski dolini med Dornberkom in Mirnom.

 

Ivarčko jezero pod Uršljo goro s psom

Ivarčko jezero pod Uršljo goro s psom

Manjše jezero pod Uršljo goro vabi predvsem izletnike, ki iščejo mir in počitek.

Izvir reke Krke s psom

Izvir reke Krke s psom

Obiščite lepote narave iz nadaljevanke Reka ljubezni. A sama narava in okolica ponujata obiskovalcu še precej več; mir, lep sprehod čez idilične dolenjske vasice, prijazna dobrodošlica ljudi. Izvir reke Krke nas je navdušil! 
 


 

 

Jeruzalem-Ljutomer s psom

Jeruzalem-Ljutomer s psom

Sprostite se na prelepem družinskem sprehodu med brajdami slovenskega Jeruzalema. Zgodovina Jeruzalema sega daleč nazaj. Tu so se prvi ustavili že Rimljani, ki so v te kraje prinesli vinsko trto, kasneje so prišli križarji in romarji, ki so se vračali s pohodov v Sveto deželo.

Jezero Črnelo s psom-Radomlje

Jezero Črnelo s psom-Radomlje

Poučna pot Blata Mlake pri Radomljah. Desno od ceste med Radomljami in Rovami, kjer gozd prevladuje nad gosto poseljeno in intenzivno obdelano pokrajino, se razprostira močvirni svet Blat in Mlak. 

 

 

 

Kamen vrh s psom

Kamen vrh s psom

Domačinom dobro poznan hrib, ki je super predvsem v poletnih mesecih saj pot poteka po gozdu. Dobro se obujte in hop po nove spomine.

 

Koseški bajer s psom

Koseški bajer s psom

Okrog Koseškega bajerja je urejena sprehajalna pot s klopmi. Ob jezeru je tudi nekaj lesenih ploščadi in razglednih pomolov. Izlet je primeren za mlade družine in tudi tiste z večjimi otroki.


 

 

 

Krajinski park Tivoli, Šišenski hrib, Koseški bajer s psom

Krajinski park Tivoli, Šišenski hrib, Koseški bajer s psom

Odkrijte bogastvo narave sredi Ljubljane. Obiščite Krajinski park Tivoli in skupaj z otroki doživite ZELENO Ljubljano. Poletni dopoldan smo izkoristili za obisk naše prestolnice Ljubljane in doživeli lep družinski izlet, ki je potekal povsem po okusu naših najmlajših članov družine. Veliko tekanja in igranja po gozdu ter travnikih ter nekaj obveznih postankov za malico.
 

 

Limbarska gora s psom

Limbarska gora s psom

Limbarska gora je lepa razgledna točka v osrednji Sloveniji in najbolj priljubljena pohodniška točka Moravške doline ter bližnje okolice. Od Ljubljane je oddaljena zgolj 30 km.

 

 


 

 

Ljutomerski ribniki s psom

Ljutomerski ribniki s psom

Zanimiv in sproščujoč sprehod za celo družino. Tudi naša najmlajša leto in pol stara družinska članica-racačica je lepo počasi prehodila skoraj celo pot. Prelepa okolica, mir in čarobnost vode, vas bodo prepričali, da se sem še vrnete.

Menišija-naravoslovna učna pot s psom

Menišija-naravoslovna učna pot s psom

Sprehodite se po zanimivi učni poti Menišija, kjer lahko prek informativnih tabel lahko spoznate naravo in kulturno dediščino Notranjskega regijskega parka. Slikovita narava vabi na lep družinski sprehod!

 

Planina nad Vrhniko s psom

Planina nad Vrhniko s psom

Vzpon na simpatičen hribček vas bo na vrhu nagradil s prekrasnim razgledom, za katerega se boste morali povzpeti še na 21 metrov visok stolp. Zelo priljubljena izletniška točka, ki je primerna tudi za najmlajše.

 

Preddvor krožna pot s psom

Preddvor krožna pot s psom

Pot okoli jezera Črnava je kratka in primerna za male čivave in starejše kužke, ki želijo na ležernem sprehodu prevohati krajevne novičke, mi pa smo izbrali krožno pot, ki je nekoliko daljša, vendar primerna za izlet v vseh letnih časih. 

 

Rašica je špica-s psom

Rašica je špica-s psom

Rašica je hribček sredi Ljubljane, ki pritegne zaradi svojih številnih poti, ki jih lahko prilagodimo svojim zmožnostim in kondiciji. Na vrhu se lahko povzpnemo na stolp iz katerega vidimo sosedo Šmarno goro.

 

 

 

Ribniško Pohorje in Ribniška koča s psom

Ribniško Pohorje in Ribniška koča s psom

Izlet, ki bo navdušil celo družino. Ribniško jezero je zanimiv pojav, visoko šotno barje in se je razvilo pred 8.000 leti na pobočju vzhodno od Ribniškega vrha.

Rudniško jezero-Kočevje s psom

Rudniško jezero-Kočevje s psom

Kočevsko jezero sodi med najčistejša jezera v Sloveniji in predstavlja pravo sprostitev za telo in duha. In prav je, da svoje telo in duha pripelješ v ta čudovit kraj in še sam spoznaš ta dolenjski biser. Nastanek umetnega jezera sega v leta od 1973 do 1978. Na dnu kotline dnevnega kopa kočevskega rudnika rjavega premoga sta bili prvotno dve večji luži.

 

Slap Orglice s psom

Slap Orglice s psom

Slap Orglice je zaradi čudovite narave in lahke dostopnosti zanimiv krajši družinski izlet. Prelepa dolina Kamniške Bistrice vas bo pravgotovo prepričala, da se tja z družino večkrat vrnete. Nad izletom pa bodo navdušeni tudi vaši kužki, saj je pot primerna tako za male čivave, kot nas velike kosmatince.

Slap Peričnik s psom

Slap Peričnik s psom

Prav posebna energija vlada v bližini slapov in zato večkrat poiščemo zanimiv družinski izlet prav do teh naravnih čudes. Peričnik je poseben tudi zato, ker se pod njim lahko sprehodimo, pozimi pa naredi skoraj pravljično zaveso iz kapnikov in ledenih sveč.

 

 

Stran 1/2