Top pasji izleti po Sloveniji

Hej how, se že poznava?

Kličejo me O jej, Fuj, Neeee…no v resnici mi je ime Juna;) Sem pasja pubertetnica, stara tri leta in za moj nabrit ter igriv značaj včasih krivijo tudi luno. A v resnici sem (le) Pes.

Rada imam čofotanje, pa hrano, pa čofotanje in... A sem že omenila hrano?

Moja lastnica včasih malce potarna, da ne ve točno, zakaj mi kupuje najkvalitetnejšo hrano, če pa najraje jem 14 dni stare ostanke iz sosedovega komposta. No, sem pač pravi pasji gurmanček. Trpim za (pogostimi) vnetji ušes, saj pogosto kaj ne slišim, a me moja šefica, ki je (na žalost) po poklicu veterinarka, hitro razkrinka.

Prav nič ne razumem, zakaj ljudje sledijo Instagramu, če pa lahko slediš zajcem v gozd in mački v koruzo. In zakaj obstaja Facebook, če pa vse kar je zares važno, izveš na “označenih” vogalih domače ulice. Čeprav veliko pojem, vsega znanja na svetu pač ne morem.

V naši družini sem navadno v središču pozornosti, kar mi, če sem iskrena, povsem ustreza. Konkurenca na štirih nogah mi je le domača mačka Miš, ki pa iz meni neznanega razloga kot tri-kilska vreča bolh sploh ne spada v nobeno kategorijo. Še najmanj pa v kategorijo prikupnosti. No, pač nisem Cat person;) Ste vi?

Naj vam razkrijem še moj najljubši hobi. Veste, kdaj najbolj iskreno migam z repkom?  Ko gremo z mojo družino na družinski izlet!  Čisto “frišne” krajevne novičke, 100% pozornost mojih najdražjih in veliko priboljškov…Ouuu JEEE, to ti je život.

Tole pa so moji najljubši pasji izleti po Sloveniji.

Zate imam opis poti, zanimivosti krajev, gpx poti, da se ne izgubiš ter namig za psu prijazno gostišče, kjer ti postrežejo skledo z najbolj osvežilno vodo.

Upam, da dobiš kakšno svežo idejo za nepozaben družinski izlet po Sloveniji!

Pasji pozdraček, tvoja Juna

Grad Žovnek-Vransko s psom

Grad Žovnek-Vransko s psom

Pot je primerna za vohlanje, skakanje, tekanje in plezanje po štorih ob poti. Na vrhu pa prelep razgled izza ruševin ostanov gradu Žovnek. Grad Žovnek je zagotovo eden najstarejših gradov na Slovenskem in vsekakor vreden obiska. Kdo so bili graditelji prvotnega gradu ni znano.

 

Preddvor krožna pot s psom

Preddvor krožna pot s psom

Pot okoli jezera Črnava je kratka in primerna za male čivave in starejše kužke, ki želijo na ležernem sprehodu prevohati krajevne novičke, mi pa smo izbrali krožno pot, ki je nekoliko daljša, vendar primerna za izlet v vseh letnih časih. 

 

 

Ribniško Pohorje in Ribniška koča s psom

Ribniško Pohorje in Ribniška koča s psom

Izlet, ki bo navdušil celo družino. Ribniško jezero je zanimiv pojav, visoko šotno barje in se je razvilo pred 8.000 leti na pobočju vzhodno od Ribniškega vrha.

Rudniško jezero-Kočevje s psom

Rudniško jezero-Kočevje s psom

Kočevsko jezero sodi med najčistejša jezera v Sloveniji in predstavlja pravo sprostitev za telo in duha. In prav je, da svoje telo in duha pripelješ v ta čudovit kraj in še sam spoznaš ta dolenjski biser. Nastanek umetnega jezera sega v leta od 1973 do 1978. Na dnu kotline dnevnega kopa kočevskega rudnika rjavega premoga sta bili prvotno dve večji luži.

 

Stari grad pri Smledniku s psom

Stari grad pri Smledniku s psom

Vzhodno od Zbiljskega jezera opazite zanimive ruševine gradu. Družinski izlet na Stari grad je eden najbolj priljubljenih družinskih izletov tod okoli, saj je pot primerna tudi za hojo z otroki, razgled na vrhu pa je naravnost osupljiv. Vaš kuža bo nad izletom naravnost navdušen.

 

 

Ukanška suha v Bohinju s psom

Ukanška suha v Bohinju s psom

Kam na izlet s psi v Bohinju? Ukanška suha je lepa, a turistom skoraj nepoznana izletniška točka v Bohinju. Enostaven lahek dostop in prijeten hlad potočka ter lepota skalnih korit napolnjenih s čisto vodo, bo zanimiv izlet tako za vas kot vašega kosmatinca.

 

Vitovsko jezero in cerkev Sv. Marije s psom

Vitovsko jezero in cerkev Sv. Marije s psom

Še so kraji, ki jih obiščeš in spet dobiš potrditev, kako res lepa je Slovenija. Pred kratkim smo odkrili en tak izletniški "biser" v bližini Nove Gorice. Idilično, kot solza čisto jezerce sredi gozda, veliko dobrih 10 m, nad njim pa na hribu prelepa cerkvica Sv. Marije. Lep družinski izlet do Vitovskega jezera in cerkvice v Vitovljah.