Boč

Boč

Večina ljudi hrib Boč najverjetneje pozna po televizijskemu oddajniku, ki je imel kar pomembno vlogo v novejši zgodovini Republike Slovenije. Tam je sedaj zaprto vojaško območje, se pa lahko povzpnemo na 20m visok, jeklen razgledni stolp v neposredni bližini. Boč je dokaj strma gora v Krajinskem parku Boč, jugovzhodno nad Poljčanami v delu Dravinjske doline.

Črno jezero- Bistriško Pohorje

Črno jezero- Bistriško Pohorje

Po lahki označeni poti se lahko podate na zanimiv družinski potep, k Črnemu jezeru na  Bistriškem Pohorju. Lesene brvi, ki vas vodijo od Osankarice do jezera, pričarajo otrokom zanimivo pohodniško dogodivščino.

Lovrenška jezera 472

Lovrenška jezera

Lovrenška jezera

Lovrenška jezera se nahajajo na visokem barju sredi Pohorja med Roglo in Ribniškim Pohorjem. Manjša jezerca, ki dobivajo vodo le s padavinami, obdaja rušje.

Maribor- Piramida

Maribor- Piramida

Maribor je drugo največje slovensko mesto, ki ima zelo veliko za ponudit. Ste že obiskali Piramido ali Kalvarijo? Ali pa kar direktno do nogometnega stadiona;)

Okrog Ptujskega jezera s kolesom

Okrog Ptujskega jezera s kolesom

Ptuj leži ob največjem slovenskem stalnem jezeru, Ptujskem jezeru, ki se razteza na vodni površini 346 ha. Umetno jezero, ki ga polni reka Drava, je dolgo 7,3 km, na najširšem predelu meri 1,2 km, globoko je do 12 metrov, njegova plovna pot pa je dolga 9 km.

Pot med krošnjami

Pot med krošnjami

Najnovejša atrakcija na Rogli, ki vas bo navdušila z inovativnostjo. Končno si lahko predstavljamo, kako med krošnjami letajo ptice, saj tukaj skorajda sami postanemo ptice. Razgled iz stolpa prav tako nikogar ne bo pustil ravnodušnega.

 

Ptuj

Ptuj

Sprehod skozi naše najstarejše mesto nam nudi veliko zanimivih in razgibanih stvari. Lahko se povzpnete do grajskega hribčka ali pa sprehod podaljšate do največjega umetnega jezera na Dravi.

Rački ribniki-Požeg

Rački ribniki-Požeg

Izlet, ki nas je presenetil. Zakaj? Ker se velikokrat vozimo mimo teh krajev, pa smo tako površno zgrešili tak naravni biser. Razlog za lep družinski izlet, o katerem boste z veseljem pripovedovali znancem in prijateljem.

 

Sv. Areh

Sv. Areh

Družinski izlet na Sv. Areha vam bo prav gotovo ostal v spominu. Poleg rekreacije, lepega razgleda in čudovite narave, je ta romarski kraj prava izbira za vse družine, ki rade obiščejo izlete z zanimivo zgodovino.

Škratkova učna pot

Škratkova učna pot

Škratkova učna pot je zelo razgibana in zaposli tako otroke kot starše. Poleg tega, da se lahko veliko naučimo, nas ob poti spremlja tudi virtualen škratek, kar je nekaj povsem drugačnega saj zelo popestri doživetje.

Veliki Šumik

Veliki Šumik

Slap Veliki Šumik (24 m) je naveličastnejši slap na območju Pohorja, vsekakor vreden obiska. Pot do slapu je nekoliko bolj zahtevna zato ta izlet priporočamo le družinam z dobro kondicijo.