Bukovniško jezero-Dobrovnik 105

Bukovniško jezero-Dobrovnik

Bukovniško jezero-Dobrovnik

Najbolj prepoznavna turistična točka naselja Dobrovnik je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti. je priljubljena turistična točka za družine, posameznike in zaključene skupine.

 

 

Doživljajski park Vulkanija

Doživljajski park Vulkanija

Ste vedeli, da je na območju vasi Grad pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na Slovenskem. Njegov krater je imel premer približno 1 kilometer in Doživljajski park Vulkanija se nahaja na delu tega kraterja. Zanimiv družinski izlet!

Grad Grad 121  

Grad Grad

Grad Grad

Grad Grad  stoji v istoimenskem naselju Grad na Goričkem. Je najobsežnejši grajski kompleks na Slovenskem in bi naj imel 365 sob. V gradu so ogromne kleti in ječe. Okoli gradu se razteza park, zgrajen v angleškem stilu.

Hodoško jezero 127

Hodoško jezero

Hodoško jezero

Hodoško jezero se nahaja severno od naselja Hodoš, v severovzhodnem Goričkem blizu meje z Madžarsko. Akumulacijsko jezero je bilo narejeno na Dolenskem potoku in ga imenujejo tudi Dolensko jezero. Hodoš spada v Krajinski park Goričko in zaradi tega ima Hodoško jezero posebno vlogo, saj je znano kot habitat vidre.

Ledavsko jezero 212

Ledavsko jezero

Ledavsko jezero

Ledava je na Gorickem ojezerjena v veliko umetno akumulacijsko Ledavsko jezero. Leži ob razloženem naselju Krašci v jugovzhodnem delu Gorickega. 

 

Otok ljubezni ob Muri

Otok ljubezni ob Muri

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI. Otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici.

 

Sončna pot-Panonska vas 323

Sončna pot-Panonska vas

Sončna pot-Panonska vas

Apartmajske nastanitve v Turističnem naselju Panonska vas v Tešanovcih so odlična lokacija za kakovostno prenočitev sredi narave in odlična izhodiščna točka za vse izlete po okolici.