Stavenšinske slepice in Ivanjševska slatina

Stavenšinske slepice in Ivanjševska slatina

4 dni raziskovanja Prekmurja nas je pripeljalo tudi do Stavenšinskih slepic in Ivanjševke slatine-mufete so zelo zanimiv vulkanski pojav v gozdu, ki ga enostavno morate videti. Ni pa ga enostavno najti;) Sledite našim namigom.

Bukovniško jezero-Dobrovnik s psom

Bukovniško jezero-Dobrovnik s psom

Najbolj prepoznavna turistična točka naselja Dobrovnik je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti. Je priljubljena turistična točka za družine, posameznike in zaključene skupine.

 

Bukovniško jezero-Občina Dobrovnik

Bukovniško jezero-Občina Dobrovnik

Najbolj prepoznavna turistična točka naselja Dobrovnik je Bukovniško jezero z okolico, ki poleg ribolova nudi možnosti za počitek, sprehode, kampiranje, piknik in športne aktivnosti. je priljubljena turistična točka za družine, posameznike in zaključene skupine.

 

 

Doživljajski park Vulkanija

Doživljajski park Vulkanija

Ste vedeli, da je na območju vasi Grad pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na Slovenskem. Njegov krater je imel premer približno 1 kilometer in Doživljajski park Vulkanija se nahaja na delu tega kraterja. Zanimiv družinski izlet!

Expano- Murska Sobota

Expano- Murska Sobota

Vstopite v izjemno arhitekturno stvaritev, v kateri je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje v malem. Pridite po aktivna doživetja.

Gajševsko jezero- Ljutomer

Gajševsko jezero- Ljutomer

Zanimiv in sproščujoč sprehod okrog jezera po lepo urejeni potki.

Gajševsko jezero- Ljutomer s kolesom

Gajševsko jezero- Ljutomer s kolesom

Zanimiv in sproščujoč sprehod ali kolesarska tura okrog jezera po lepo urejeni potki.

 

Grad Grad

Grad Grad

Grad Grad  stoji v istoimenskem naselju Grad na Goričkem. Je najobsežnejši grajski kompleks na Slovenskem in bi naj imel 365 sob. V gradu so ogromne kleti in ječe. Okoli gradu se razteza park, zgrajen v angleškem stilu.

Hodoško jezero 127

Hodoško jezero

Hodoško jezero

Hodoško jezero se nahaja severno od naselja Hodoš, v severovzhodnem Goričkem blizu meje z Madžarsko. Akumulacijsko jezero je bilo narejeno na Dolenskem potoku in ga imenujejo tudi Dolensko jezero. Hodoš spada v Krajinski park Goričko in zaradi tega ima Hodoško jezero posebno vlogo, saj je znano kot habitat vidre.

Ivanov izvir-Razkrižje

Ivanov izvir-Razkrižje

Bojda so ga poznali že v davnih časih, že pred letom 1700. Njegov zdravilni namen je privabil številne obiskovalce in moramo priznati, da je v njegovi bližini pozitivna energija.

Jeruzalem-Ljutomer

Jeruzalem-Ljutomer

Sprostite se na prelepem družinskem sprehodu med brajdami slovenskega Jeruzalema. Zgodovina Jeruzalema sega daleč nazaj. Tu so se prvi ustavili že Rimljani, ki so v te kraje prinesli vinsko trto, kasneje so prišli križarji in romarji, ki so se vračali s pohodov v Sveto deželo.

Ledavsko jezero 212

Ledavsko jezero

Ledavsko jezero

Ledava je na Gorickem ojezerjena v veliko umetno akumulacijsko Ledavsko jezero. Leži ob razloženem naselju Krašci v jugovzhodnem delu Gorickega. 

 

 

Lisjakova struga-Gornja Radgona

Lisjakova struga-Gornja Radgona

Ko smo po internetu raziskovali kateri izlet izbrati, da se z majhnimi otroki sprehodimo ob reki Muri smo odkrili čudovit park-Lisjakovo strugo v Gornji Radgoni. Malo izobraževanja preko informativnih tabel na poti, lušten sprehod in mesto, kjer najdeš mir in sprostitev, saj je odmaknjeno od mestnega vrveža, pot pa delno poteka tik ob Muri. 

Ljutomerski ribniki

Ljutomerski ribniki

Zanimiv in sproščujoč sprehod za celo družino. Tudi naša najmlajša leto in pol stara družinska članica-racačica je lepo počasi prehodila skoraj celo pot. Prelepa okolica, mir in čarobnost vode, vas bodo prepričali, da se sem še vrnete.

Nimam časa in ne volje, Moravske Toplice s kolesom

Nimam časa in ne volje, Moravske Toplice s kolesom

No, čeprav ime ni ravno obetavno, pa je tale naš predlog za kolesarski izlet odlična ideja za vse družine z mlajšimi kolesarji. Če še namignemo, da vodi mimo čokoladnice Passero, potem samo še čeladice gor in gasa na kolo.

Ormoške lagune

Ormoške lagune

Čeprav se vsako leto vračamo v to regijo, pa idej za izlete kar ne zmanjka, in prav obisk Ormoških lagun nas je presenetil, ker o tem čudovitem delu Slovenije nismo vedeli prav nič. Odlična ideja za družinski izlet!

Otok ljubezni ob Muri

Otok ljubezni ob Muri

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI. Otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici.

 

 

Petanjski vrelec-Radenci

Petanjski vrelec-Radenci

Obiskali smo Prekmurje prav zaradi te znamenitosti. Čeprav nas je pot že večkrat zanesla v te prečudovite kraje Slovenije, pa očitno Prekmurci to znamenitost vseeno rajši skrivajo zase. In prav nič jim ne zamerimo. No, pohodnik jo pravgotovo obišče, če se odpravi na kakšno od znamenitih poti Kraj Mure, je pa dostop direktno do vrelca slabše označen in zato malo bolj skrit Gorenjskim turistom;)

 

Pravljični park Moravske Toplice

Pravljični park Moravske Toplice

V Moravskih Toplicah ne morete mimo pravljičnega parka, kjer se boste srečali s čarobno Bučo Goldino, Bukvijo Beti in Izvirom Termalionom. Pravljice in nalogice za naše male pustolovce. Priporočamo!

Slatinski vrelec-Nuskova

Slatinski vrelec-Nuskova

Lahko verjamete, da smo prav z namenom, da obiščemo naravne vrelce obiskali Pomurje? Jap, o, ja. No nekateri si z veseljem ogledujejo jezera, izvire rek, spet drugi pustolovsko iščemo vrelce:) Zanimivost Pomurja, katero morate obiskati je Slatinski vrelec v naselju Nuskova.

Sončna pot-Panonska vas 323

Sončna pot-Panonska vas

Sončna pot-Panonska vas

Apartmajske nastanitve v Turističnem naselju Panonska vas v Tešanovcih, so odlična lokacija za kakovostno prenočitev sredi narave in odlična izhodiščna točka za vse izlete po okolici.

 

Tromejnik-vas Trdkova

Tromejnik-vas Trdkova

Krožna pot iz velikega parkirišča ob vznožju vzpetine je lahek in zanimiv izlet v naravi, saj poteka po gozdni učni poti. Povzpnite se na Tromejnik na Goričkem. Na vrhu najdete klopce, spomenik in informativne table.