Tromejnik-vas Trdkova 5547

Tromejnik-vas Trdkova

Regija Pomurska
Izhodišče označeno parkirišče v vasi Trdkova, občina Kuzma, Goričko
Dolžina poti do vrha Tromejnika 1,3 km, cela krožna pot 2,6 km
Trajanje poti 1-2 h
Nadmorska višina izhodišče 289 m
Nadmorska višina cilj 388 m
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za nosilke , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost srednje zahtevna pot

Opis poti

Krožna pot iz velikega parkirišča ob vznožju vzpetine je lahek in zanimiv izlet v naravi, saj poteka po gozdni učni poti. Povzpnite se na Tromejnik na Goričkem. Na vrhu najdete klopce, spomenik in informativne table.

Dostop: Pomursko avtocesto zapustite na izvozu za Mursko Soboto in nadaljujemo proti mejnemu prehodu Hodoš. V Gornjih Petrovcih nadaljujemo levo proti naselju Kuzma. Pozorni ste na vas Martinje, saj nekaj 10 metrov pred njo opazimo oznake za Tromejnik. Le-te nas usmerijo desno in hitro pridemo v vas Trdkova. Sedaj nas cesta pripelje do križišča ob katerem opazimo oznake za Tromejnik levo in desno. Zavijemo levo. Po nekaj 100 metrih vožnje pripelje do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno. Sedaj makadamska cesta nas pripelje do označenega parkirišče. Ob parkirišču se nahajajo že prve informativne table in navodila za aktivacijo mobilne aplikacije, da bo učna pot za otroke še bolj zabavna.

Gozdna učna pot je dobila ime po geografski točki – tromeji treh držav. Sestavlja jo 13 postaj. Pot skozi gozd je označena z ježkom, ki kaže smer.
Gozdna učna pot je dolga 2600 m, kar je približno eno do dve uri hoje. Objekti na poti so pripravljeni in opremljeni tako, da boste lahko uporabili vsa svoja čutila.

Ježek vas bo tudi brez aplikacije usmerjal po gozdni učni poti, vse do vrha. Hodimo mimo številnih izobraževalnih tabel. Po približno 40 minutah hoje pridemo na sam vrh-Tromejnik. Na vrhu je postavljen tromejni kamen - spomenik, številne informativne table, klopi in mize, kjer se lahko malce odpočijemo. Ste na točki, kjer je meja treh držav; Slovenije, Avstrije in Madžarske.

Kdaj pa ste lahko kar v treh državah hkrati?;) Super kajne?

Zanimivosti

V kraju Grad na Goričkem najdete grad Grad. Zanimiva je pripovedka o gradu Grad...

Grad ne bi bil grad, če ne bi imel legende.

Legenda tega gradu pa govori o zmaju Kaču, ki je bival v gradu...

Zemljevid

Naloži GPX

Tromejnik- vas Trdkova, Goričko
Koordinate izhodišča 46,862444
16,11134

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Vita, Olja in Juna priporočajo

Obiščite Doživljajski park Vulkanija in doživite izbruh vulkana tudi vi. Čaka vas nepozabno potovanje v globino goričkega vulkana, skozi zgodovino Zemlje in po geoloških značilnostih. Krtek Oli že pridno koplje rove in išče poti, skozi katere se boste sprehodili in uživali v doživljajskem parku.