Bistriški jarek- Sedelnikov slap

Bistriški jarek- Sedelnikov slap

Naša mala dežela je polna gradov in slapov in v tem primeru smo očarani stali pod Sedelnikovim slapom. Ta se nahaja v bližini kraja Muta, v naselju Gortina.

 

Gozdna učna pot Pistrov grad

Gozdna učna pot Pistrov grad

Grad Vuzenica (nemško Saldenhofen) ali »Pistrov grad«, kot se je imenoval po svojem zadnjem lastniku, se nahaja na vzpetini nad naseljem Vuzenica. V današnji razvalini je razen skromnih ostankov zidovja nad pečino delno ohranjen le renesančni obrambni stolpič.

 

Ivarčko jezero pod Uršljo goro

Ivarčko jezero pod Uršljo goro

Manjše jezero pod Uršljo goro vabi predvsem izletnike, ki iščejo mir in počitek.

Josipdol-gozdna učna pot Kapelvald

Josipdol-gozdna učna pot Kapelvald

Ob obisku Ribnice na Pohorju z otroki lahko obiščete zanimivo gozdno učno pot v Josipdolu, si ogledate muzej na prostem s staro pohorsko hišo ter lipov drevored.

Paučkove partizanske bolnice

Paučkove partizanske bolnice

Zanimiv družinski izlet so pravgotovo Paučkove partizanske bolnišnice. To so skrivne partizanske bolnišnice, ki so delovale med 2. svetovno vojno na območju zahodnega Pohorja.

Peca- Kordeževa glava

Peca- Kordeževa glava

Peca (Kordeževa glava) na Koroškem velja za zelo priljubljeno goro, saj je kljub višini 2125 m dokaj enostavno dostopna tudi z otroki.
Navdušuje tudi zaradi svoje zgodovine, legende, lepih razgledov ter tudi njene notranjosti, saj je prepredena z rovi nekdanjih rudnikom svinca in cinka.

Petelinje jezero-Kope

Petelinje jezero-Kope

Poleti je jezero priljubljena točka med vsemi tistimi, ki iščejo malo miru in pobegnejo iz mestnega vrveža ter uživajo na lesenih ležalnikih ob jezeru.

Podzemlje Pece

Podzemlje Pece

Ste se kdaj vprašali kako je potekalo knapovsko življenje v skrivnostni Peci? Znotraj gore se na raziskovanje lahko odpravite z vlakom, kajakom ali kolesom. Tod so rudarili že Rimljani, danes pa so v rudniku predstavljeni načini rudarjenja in rudarska oprema, ki so jo rudarji uporabljali v različnih zgodovinskih obdobjih, od začetkov pred 350. leti do zadnjih dni rudarjenja v preteklem stoletju.

Prežihova bajta- Preški vrh

Prežihova bajta- Preški vrh

Prežihova bajta je značilna koroška stavba malega kmeta »bajtlerja«, ki nas z urejeno notranjostjo spominja na značilno okolje Prežihove mladosti.

 

Ribniško Pohorje in Ribniška koča

Ribniško Pohorje in Ribniška koča

Izlet, ki bo navdušil celo družino. Ribniško jezero je zanimiv pojav, visoko šotno barje in se je razvilo pred 8.000 leti na pobočju vzhodno od Ribniškega vrha.

 

Slovenj Gradec

Slovenj Gradec

Sprehodite se po krožni poti skozi Slovenj Gradec in med sprehodom po mestu spoznajte njegovo srednjeveško preteklost in živahen utrip današnjega časa.

 

Stari grad nad Radljami ob Dravi

Stari grad nad Radljami ob Dravi

Do Radelj se lahko pripeljemo iz Maribora ali pa iz smeri Slovenj Gradca. Mesto je zelo lepo urejeno in nam iz obeh strani nudi razgled na Stari grad.

 

Sv. Primož nad Muto

Sv. Primož nad Muto

Za male pohodnike in njihove starše, ki obiščejo prelepo Koroško, predlagamo obisk Sv. Primoža nad Muto.

 

Učna vodna pot Dobrava- Radlje ob Dravi

Učna vodna pot Dobrava- Radlje ob Dravi

Radlje ob Dravi so vsekakor vredne obiska, saj tam najdemo kar nekaj zanimivih tematskih poti. Sedem različnih je združenih pod imenom Zelena doživetja graščaka Marenberškega ob reki Dravi. Izbiramo lahko glede na dolžino, čas trajanja ali težavnost poti.

 

Uršlja gora

Uršlja gora

Uršlja gora ali Plešivec (1699 metrov) je najvzhodnejši karavanški vrh, ki leži med Slovenj Gradcem in Črno na Koroškem. Zaradi izjemnega razgleda po vsej Koroški do Kozjaka in Kamniško-Savinjskih Alp je pomembna razgledna postojanka na slovenski planinski poti. Pod vrhom stojijo cerkev svete Uršule, televizijski oddajnik in planinski dom, na robu nad planinskim domom pa spomenik koroškim borcem, ki so padli v bojih za Koroško v letih 1918 in 1919.