Sv. Primož nad Muto 1229

Sv. Primož nad Muto

Regija Koroška
Izhodišče parkirate ob cesti na Sv. Primoža
Dolžina poti 5,26 km
Trajanje poti 1,5-2 h
Nadmorska višina cilj 806 m
Najprimernejši čas za obisk spomladi, poleti, zgodaj jeseni
Primerno za Vozički , nosilke , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost srednje zahtevna pot

Opis poti

Za male pohodnike in njihove starše, ki obiščejo prelepo Koroško, predlagamo obisk Sv. Primoža nad Muto. Obljubljamo vam čudovit razgled na reko Dravo, Pohorje, Peco ter Uršljo goro ter uživanje v čudoviti naravi.

Sv. Primož nad Muto (806 m) je sicer manj znana izletniška točka, kar ji dela vsekakor krivico. Na hrib potekajo številne lepo označene pohodne in kolesarske poti. Pot je lahka, a pri počasni hoji mladičkov, boste do vrha potrebovali cca.1,5-2 h.

Družinski izlet je primeren za otroke nad 4 leta starosti ali vztrajne starše, ki so za lep razgled pripravljeni nositi dragocen tovor v nosilki ali pa vztrajno, z veliko dobre volje porivati otroški voziček v breg.

Zanimivosti

Mitnica in rotunda Janeza Krstnika

Objekta Mitnica na Sp. Muti s pomolom na reki Dravi in urejenim športno rekreacijskim parkom je gradila Občina Muta skupaj s sofinanciranimi sredstvi iz ESRR. Projekt se je imenoval Drava kot priložnost. Le nekaj korakov stran pa si lahko ogledate rotundo oz. zelo zanimivo cerkvico Janeza Krstnika.

Sveti Janez Krstnik, cerkvica (rotunda) ob izlivu Bistrice v Dravo, pritegne pozornost mimoidočega s svojo okroglo ladjo in lepo skodlasto streho z nadstrešnim stolpičem.

Sprehodite se po športno-turističnem parku ob obrežju reke Bistrice in Drave, si oglejte zanimive fotografije na turističnih tablah in se ob odlični kavi ali osvežilni pijači sprostite na najlepši terasi v Dravski dolini. Udeležite se številnih raznolikih prireditev na prostem - v naravnem amfiteatru ali na bližnjem športnem igrišču.

V Mitnici so Vam na voljo turistične informacije in prospekti ponudnikov iz širše okolice.

Zemljevid

Naloži GPX

Sv. Primož nad Muto
Koordinate izhodišča 46,622589
15,182994

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidihGostinski lokal v bližini

Mitnica

zanimiv projekt občine Muta, ki danes deluje kot turistična znamenitost in kraj-gostinski lokal, kamor mnogi zaidejo po dobro kavico, slasten sladoled ali hladno pivce. Prijeten razgled iz letne terase na čarobno reko Dravo.

Mariborska cesta 14,

2366 Muta

Mila in Staš priporočataSplavarjanje po Dravi

Koroški splavarji organizirajo številne programe splavarjenja na Dravi.

SPLAVARSKA RAJŽA ZA OTROKE

Splavarska rajža za otroke je prilagojena starostni skupini otrok od 7 do 14 let in temelji na športno zabavnih aktivnostih. Otroci tako osvojijo nova znanja, krepijo svoje spretnosti in se preizkusijo v iznajdlivosti in znanju. Predvsem pa se pod budnim očesom animatorjev zabavajo, sprostijo in se prepustijo objemu neokrnjene narave.KOROŠKI SPLAVARJI - splavarski pristan na Muti;

Gortina 23; 2366 Muta

02 87 23 333, 040 186 508

E: info@splavarjenje.com

 

Prisluhnite zanimivi legendi o dobrem koroškem kralju Matjažu