Bloško jezero

Bloško jezero

Bloško jezero je ena izmed najbolj priljubljenih družinskih izletniških točk! Priljubljena točka za kolesarje, sprehajalce in pohodnike. Pozimi, ko njegova gladina zamrzne, privablja navdušene drsalce. V poletnih dneh, ko se voda primerno ogreje, privabi v svoj objem kopalce.

Cerkniško jezero 113  

Cerkniško jezero

Cerkniško jezero

Fenomen presihajočega Cerkniškega jezera je po svetu zaslovel kot kraj, kjer lahko na istem mestu pasejo živino, orjejo njive ter lovijo ribe in se vozijo s čolni. Ko je jezero polno, predstavlja največjo jezersko površino v Sloveniji, nato pa presahne in razkrije svoje ekstenzivne kmetijske površine. Skozi letne čase kaže popolnoma različne obraze.

 

Menišija-naravoslovna učna pot

Menišija-naravoslovna učna pot

Sprehodite se po zanimivi učni poti Menišija, kjer otroci prek informativnih tabel lahko spoznajo naravo in kulturno dediščino Notranjskega regijskega parka. Slikovita narava vabi na lep družinski sprehod!

 

Petelinje jezero-Pivka 697

Petelinje jezero-Pivka

Petelinje jezero-Pivka

Petelinjsko jezero je presihajoče jezero v Pivški kotlini, nahaja se severovzhodno od Slovenske vasi v smeri proti vasi Trnje oz. cerkvi sv. Trojice.

 

Pomjan 361

Pomjan

Pomjan

Pomjan je najvišje ležeča vas Šavrinskega gričevja (342 m). Ime naj bi dobila po nasadih jabolk (pomi), ki so nekoč prekrivali okolico zdajšnje vasi.