Družinski kolesarski izleti po Sloveniji

Z otroki na kolo

Skupaj z majhnimi otroki raziskujemo Slovenijo s kolesi. Z otroki peš ali na kolo, da se le imamo lepo.

Kolesarske ture, ki ti jih predstavljamo so krajši kolesarski izleti, ki so namenjeni tudi mlajšim kolesarjem. Sami najrajši na kolesarskih podvigih z mulčki izbiramo bolj stranske poti, ki so tudi bolj varne!

In naši kolesarski cilji, hmm...no, ti so vedno zelo zanimivi; izlet do jezera, zgodovinske znamenitosti, otroškega igrišča, turistične kmetije, kjer so živalice itd. Tako imamo na izletu vsi družinski člani obilo motivacije za kolesarjenje:) Če si navdušen kolesar in si že komaj čakal, da na kolo "upelješ" tudi svoj podmladek, potem te pravgotovo mika, da se na pustolovščino podaš skupaj s celo družino.

Predstavljamo ti naše najljubše kolesarske izlete po Sloveniji zbrane na enem mestu, primerne za starost otroka 4 leta in več.

Tu najdeš: opis poti, zemljevid gpx, ki si ga lahko naložiš na svoj telefon, zanimivosti na poti, višinsko razliko poti, priporočeno gostišče v bližini, fotografije poti, vremensko napoved.

Skupaj z otroki pa lahko poslušate tudi pravljico ali legendo obiskanega kraja, da bo izlet tvojemu mulčku še bolj zanimiv :)

Stran 1/2
 

Arheo-Kolo-Vrhnika

Arheo-Kolo-Vrhnika

Podajate se na arheološko pot Po sledeh preteklosti, ki delček za delčkom odgrinja tančico skrivnosti s preteklih obdobij na Vrhniki.

Bajer Zacurek s kolesom

Bajer Zacurek s kolesom

Zacurek je že dolgo časa priljubljeno sprehajališče, ki je znano tudi po zdravilnem Medvedovemu studencu. V letu 2019 so okolico precej uredili in sedaj lahko uživamo na lesenem podestu ter manjšem pomolu.

 


 

 

Bobrova pot s kolesom- Blatna Brezovica

Bobrova pot s kolesom- Blatna Brezovica

Pot je zares prijetna in nezahtevna. Super je tudi to, da je speljana krožno, kar pomeni, da se na koncu vrnemo na izhodno točko.

Brestaniška kolesarska pot

Brestaniška kolesarska pot

Kolesarska pot se začenja pri Gostilni Pečnik, sledi prečkanje mostu preko reke Save. Na koncu mostu zavijemo desno po lokalni cesti mimo gradu Turn. Nadaljujemo ob železniški progi in reki Savi po vijugasti cesti brez večjih vzponov mimo naselja Rožno, skozi katerega teče presladolski potok, ki se izliva v reko Savo.

 

 

 

Cerkniško jezero s kolesom- pot Žaba

Cerkniško jezero s kolesom- pot Žaba

Fenomen presihajočega Cerkniškega jezera je po svetu zaslovel kot kraj, kjer lahko na istem mestu pasejo živino, orjejo njive ter lovijo ribe in se vozijo s čolni. Ko je jezero polno, predstavlja največjo jezersko površino v Sloveniji, nato pa presahne in razkrije svoje ekstenzivne kmetijske površine. Skozi letne čase kaže popolnoma različne obraze.

 

 

Divje jezero-Idrija s kolesom

Divje jezero-Idrija s kolesom

Divje jezero v Idriji je vsekakor eden od očarljivejših izletov po Sloveniji. Ogled te zanimive kraške znamenitosti, do katere nas pripelje zanimiva naravoslovna poti ob reki Idrijci lahko opravite peš ali s kolesom.

 

Gajševsko jezero- Ljutomer s kolesom

Gajševsko jezero- Ljutomer s kolesom

Zanimiv in sproščujoč sprehod ali kolesarska tura okrog jezera po lepo urejeni potki.

Izvir reke Krke s kolesom

Izvir reke Krke s kolesom

Obiščite lepote narave iz nadaljevanke Reka ljubezni. A sama narava in okolica ponujata obiskovalcu še precej več; mir, lep sprehod čez idilične dolenjske vasice, prijazna dobrodošlica ljudi. Izvir reke Krke nas je navdušil! Lep krožni izlet lahko opravite tudi s kolesom, skirojem ali poganjalčkom.
 


 

 

 

Jezersko-Šenkova domačija s kolesom

Jezersko-Šenkova domačija s kolesom

Jezersko je zelena dolinica, ograjena na vzhodu z vencem Savinjskih Alp, ki so se v živahnem zemeljskem gibanju dvignile proti nebu pred šestdesetimi milijoni let. Na Jezerskem lahko opravimo kar nekaj lepih izletov tudi z malimi otroki, predlagamo vam obisk Jezerskega, na poti pa se le ustavite na Šenkovi domačiji, kjer se lahko kulinarično podprete ali celo prenočite. Pot, ki jo opisujemo je lahko prav lepa kolesarska tura za male začetnike na kolesu.

 

 

Kobarid- Tolmin

Kobarid- Tolmin

Soča in njene prečudovite barve očarajo še tako velike dvomljivce. Ta konec Slovenije ima res ogromno za ponudit in samo veseli smo lahko, da je naša mala državica tako bogato raznolika.

 

 

 

Kolesarska pot Bohinj

Kolesarska pot Bohinj

Okoliš Bohinja je podoben prizoru iz filma, za katerega bi zlahka rekli, da so ga snemali nekje v Švici. Dokler še čakamo na izgradnjo poti med Bledom in Bohinjem, smo se zapeljali po okoliških vasicah in seveda preizkusili temperaturo jezera sredi maja, ki je bila borih 14 stopinj- brrr.

 

KoloVagaBevke

KoloVagaBevke

Super kolesarska dogodivščina, ki bo zaposlila celo družino. Popeljala vas bo po učni poti, mimo pisanih travnikov in polj, vzdolž skrivnostne zelene Ljubljanice in vam razodela znamenitosti, ob katerih vam bo poskočilo srce in se zaiskrilo oko.

 

 

 

Krajinski park Tivoli, Šišenski hrib, Koseški bajer s kolesom

Krajinski park Tivoli, Šišenski hrib, Koseški bajer s kolesom

Odkrijte bogastvo narave sredi Ljubljane. Obiščite Krajinski park Tivoli in skupaj z otroki doživite ZELENO Ljubljano. Poletni dopoldan smo izkoristili za obisk naše prestolnice Ljubljane in doživeli lep družinski izlet, ki je potekal povsem po okusu naših najmlajših članov družine. Veliko tekanja in igranja po gozdu ter travnikih ter nekaj obveznih postankov za malico. Pot je primerna za tako za hojo kot družinsko kolesarjenje.
 

 

 

Kranj- Škofja Loka s kolesom

Kranj- Škofja Loka s kolesom

Kolesarska pot, ki vas v obe smeri navduši z lepim mestom. Cesta ni prometna, kar je za starše zelo pomembno, zaradi ravnine pa lahko podmladek dirja kolikor ga nesejo noge, pa ga boste še vedno imeli na očeh.

Kranjska Gora s kolesom

Kranjska Gora s kolesom

Jezero Jasna je kraj, kjer si lahko odpočijemo telo in duha in uredimo svoje misli. Ta prelepi biser, obdan z vrhovi Julijskih gora, vas bo pomiril in hkrati napolnil z novo energijo.

 

Kranjska Gora-Zelenci s kolesom

Kranjska Gora-Zelenci s kolesom

Jezerce Zelenci odkrijete takoj za vasjo Podkoren na južni strani magistralne ceste. Mi smo tokrat raziskovali ta prečudovit konec Gorenjske na kolesu, ta izlet pa lahko opravite tudi z vozičkom ali peš.

 

Krožna medena pot s kolesom, Šenčur

Krožna medena pot s kolesom, Šenčur

Najboljše izhodišče za začetek izleta je izpred parkirišča slaščičarne Medeni vrt. Pot nas vodi proti severu, kjer se pred nami kot na platnu razprostirajo prelepe gore- Kriška gora, Tolsti vrh, Storžič, ob njem Hudičkov boršt, Grintovec, Krvavec.


 

 

Nimam časa in ne volje, Moravske Toplice s kolesom

Nimam časa in ne volje, Moravske Toplice s kolesom

No, čeprav ime ni ravno obetavno, pa je tale naš predlog za kolesarski izlet odlična ideja za vse družine z mlajšimi kolesarji. Če še namignemo, da vodi mimo čokoladnice Passero, potem samo še čeladice gor in gasa na kolo.

Okrog Parka Brdo pri Kranju s kolesom

Okrog Parka Brdo pri Kranju s kolesom

Ena bolj priljubljenih kolesarskih poti v okolici Kranja, je tura s kolesom okrog Brda. Po izletu se lahko sprehodite tudi po parku Brdo in si ogledate, zakaj je prav ta kraj eden od najbolj priljubljenih izletniških točk za nas domačine;) Vožnja z lastnimi kolesi po parku ni dovoljena, lahko pa si kolesa sposodite v Parku Brdo in z njimi prevozite številne poti Posestva Brdo. Park lahko otroci prevozijo tudi s poganjalčkom.

Očarljivo urejen Park Brdo je zakladnica kranjske aristokratske zgodovine. Na sproščujočem obisku po parku pa lahko občudujete bogato floro in favno ter spoznate mnoge znamenitosti, kot so Grad Brdo, nekdanja grajska pristava, stara oranžerija, dragocena kiparska zbirka, čebelnjak s panjskimi končnicami znanih slovenskih slikarjev, s slamo kriti kozolci toplarji.

 

Okrog Ptujskega jezera s kolesom

Okrog Ptujskega jezera s kolesom

Ptuj leži ob največjem slovenskem stalnem jezeru, Ptujskem jezeru, ki se razteza na vodni površini 346 ha. Umetno jezero, ki ga polni reka Drava, je dolgo 7,3 km, na najširšem predelu meri 1,2 km, globoko je do 12 metrov, njegova plovna pot pa je dolga 9 km.

 

Parenzana s kolesom

Parenzana s kolesom

Parenzana je kolesarska pot, ki v celotni dolžini meri 130 kilometrov- od Trsta pa vse do Poreča. Nekoč je tukaj potekala ozkotirna železnica, sedaj pa se po tunelih lahko spustimo le s kolesi. 

Po Radenskem polju s kolesom

Po Radenskem polju s kolesom

Radensko polje je kraško polje na severnem robu dolenjskega krasa, južno od kraja Grosuplje. Prepoznano je tako za naravoslovno kot kulturnozgodovinsko bogato območje Slovenije; zaradi svojega ekološkega pomena je vključen v evropski program Natura 2000.

 

 

Pot ob reki Iški, Okljuk

Pot ob reki Iški, Okljuk

Učna krožna pot, ki vas bo popeljala po skrivnostnem Ljubljanskem barju. Domov boste odnesli veliko novih informacij in pljuča, ki bodo nadihana svežega zraka.

 

Pot spominov in tovarištva

Pot spominov in tovarištva

Pot spominov in tovarištva je verjetno najbolj znana pohodna pot po Ljubljani, ki jo brez težav tudi odkolesarimo. Trasa je dolga 32.5 kilometra in je speljana po liniji bodeče žice, ki je med 2.svetovno vojno omejevala mesto.
 

 

Stran 1/2