Otok ljubezni ob Muri 1336

Otok ljubezni ob Muri

Regija Pomurska
Izhodišče označeno parkirišče pri Otoku ljubezni
Dolžina poti 1 km
Trajanje poti 1 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi, pozimi gostišče ni odprto
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost nezahtevna pot

Opis poti

Reka Mura se je skozi stoletja ob svojem koritu poigrala z naravo in ustvarila naravni otok, ki so ga domačini poimenovali OTOK LJUBEZNI. Otok, ki je po svoji vsebini, lepoti in neokrnjeni naravi znan bližnji in širši okolici. V okviru Turističnega društva se tu na OTOKU LJUBEZNI dogajajo različne aktivnosti, ki so zanimive tako za izletnike, turiste in naključne obiskovalce.

Ena od najpomembnejših so tradicionalni »BÜJRAŠKI DNEVI«, ki se organizirajo že od leta 1991 dalje in se odvijajo drugi teden v mesecu avgustu. Izvajajo se v duhu turistično, kulturne, etnološke in zabavne prireditve. Posvečeni so predvsem spominu na življenje in delo ljudi, ki so skozi desetletja živeli s to večkrat nemirno reko. Obujajo se spomini na starodavna ročna opravila povezana z življenjem obmurskega človeka.

Na OTOKU LJUBEZNI življenje nikoli ne zamre. Tako skoraj skozi vse leto, obiskovalci lahko posežejo po vožnji z brodom, ki je eden redkih, še obstoječih, povezav med levim in desnim bregom Mure. Posebno doživetje za obiskovalce je »PAJANI KRUJ«, ki je posebnost tega kraja in si ga lahko pripravi vsak sam na odprtem ognju. Prav tako je posebna poslastica »RIBA NA BATU«, ki se na poseben način peče na žerjavici.

Zanimivosti

Najnovejša pridobitev OTOKA LJUBEZNI je vsekakor pravi »PLAVAJOČI MLIN NA MURI«, ki je edini tovrstni objekt v Sloveniji in eden redkih v tem delu Evrope. Otok ljubezni vam prav tako postreže še z eno specialiteto, LJUBEZENSKIM NAPOJEM, ki pomaga starim in mladim pri uresničitvi njihovih najbolj skritih želja.

Vsekakor se o učinkih in lepotah OTOKA LJUBEZNI mora prepričati vsak sam.

Zemljevid

Naloži GPX

Otok ljubezni-Ižakovci
Koordinate izhodišča 46,580063
16,208227

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Gostilna Tonček

prava domača gostilna z zanimivimi in malo drugačnimi prekmurskimi jedmi. Po vandranu po Prekmurju se prav prileže kuhinja naših babic v moderni izvedbi. Dolgoletna tradicija, novi okusi, prijeten ambient, kakovost in prijazne cene.

Panonska 27
9231 Beltinci

041 746 039

(02) 542 22 90

Vita, Olja in Juna priporočajo

Moč črnine iz Moravskih vrelcev-Terme 3000

Črna termomineralna voda v bazenih Term 3000 izvira iz petih vrelcev, ki se nahajajo v globinah od 1.175 do 1.467 m. Na izviru ima voda 72 °C, kar jo uvršča v sam vrh najtoplejših termomineralnih vod v Sloveniji. Edinstvena pa je tudi v svetovnem merilu, saj le redke tovrstne termalne vode pri izviru dosegajo tovrstne temperature. Voda je motnega videza, slana, rahlo diši po nafti in ni primerna za pitje. Vsebuje nestalne oblike CO2, po kemični in fizikalni sestavi pa se uvršča v hipertonične in hipertermalne mineralne vode. Na podlagi vseh teh lastnosti je bila črna termo-mineralna voda iz Moravskih Toplic že od samega odkritja razglašena za naravno zdravilno sredstvo, ki je še danes visoko cenjeno in nadvse dragoceno.