Sončna pot-Panonska vas 331

Sončna pot-Panonska vas

Regija Pomurska
Izhodišče Panonska vas-Tešanovci
Dolžina poti 1,25 km
Trajanje poti 0,5-1 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost nezahtevna pot

Opis poti

Apartmajske nastanitve v Turističnem naselju Panonska vas v Tešanovcih, so odlična lokacija za kakovostno prenočitev sredi narave in odlična izhodiščna točka za vse izlete po okolici. Le dober kilometer do Moravskih Toplic, slabih pet kilometrov do Bogojine, malenkost več do Bukovniškega jezera, z urejenimi kolesarskimi potmi do Murske Sobote, Dobrovnika lahko pričnete številne družinske izlete, tako peš, kot s kolesom. Mi smo v Panonskih hišicah tudi prenočili in prav imenitno se je bilo vživeti v stare čase in običaje tovrstnih prebivalcev. Obiskovalec lahko tudi le spije kavico na dvorišču Panonske vasi in jo mahne na izlet po okolici. Prav luštna pot je krožna Sončna pot, ki se začne in seveda konča v Panonski vasi.

Zanimivosti

Črna termomineralna voda v bazenih Term 3000 izvira iz petih vrelcev, ki se nahajajo v globinah od 1.175 do 1.467 m. Na izviru ima voda 72 °C, kar jo uvršča v sam vrh najtoplejših termomineralnih vod v Sloveniji. Edinstvena pa je tudi v svetovnem merilu, saj le redke tovrstne termalne vode pri izviru dosegajo tovrstne temperature.

 

Zemljevid

Naloži GPX

Panonska vas-Tešanovci
Koordinate izhodišča 46,678192
16,236452

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Vita, Olja in Juna priporočajo

Obisk tropskega parka z orhidejami Ocean orhids- Dobrovnik

Ponudbo podjetja Ocean Orchids so obogatili s koščkom barvite tropske divjine – vrtom tropskih rastlin, ki se nahaja poleg proizvodnih površin podjetja. Iz vrta lahko pokukate v proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej. V vrtu lahko poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudujete zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta. V 6 metrov visokem objektu boste lahko od blizu videli številne rastline, ki jih poznate iz vašega vsakdana: banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambola ter številne druge. Obsežna zbirka živopisanih flamingovcev (Anthurium) in pestra izbira vzpenjalk pa bo očarala vsakega ljubitelja bujne tropske narave.
Za vse kulinarične uživače pa še namig...

 

POSESTVO PASSERO
Čokoladnica in Mala Kavarna

Sladek postanek na domačiji v Tešanovcih, kjer v Podeželski Čokoladnici Passero vešči čokoladerji ustvarjajo čokoladne radosti Prekmurja – domače okuse v čokoladni preobleki. Poskusite njihove okusne pralineje s samorodno jurko ali dišečim bezgom, nagrajeni bučni praline z bučnim oljem in semeni, suhe hruške oblite s čokolado ali čokoladne tablice pestrih okusov. V njihovi delikatesni trgovini lahko poskusite in kupite tudi ostale dobrote z domačije: zlato prekmursko šunko in druge suhe mesnine, različne namaze, bučno olje, naravne sirupe in sokove ter žganjice in vina. Lahko pa preprosto posedite v prijetnem ambientu male kavarnice in si ob prekmurski gibanici, sveži piti ali naravnem sladoledu privoščite kavo, zeliščno limonado in sladke trenutke miru.

POSESTVO PASSERO
Tešanovci 24
9226 Moravske Toplice

+386 (0)51 357 170
info@passero.si
www.passero.si