Škratkova učna pot 2095

Škratkova učna pot

Regija Podravska
Izhodišče Parkirišče pri hotelu Planja
Dolžina poti 4 km
Trajanje poti 1-2 h
Nadmorska višina izhodišče 1469 m
Nadmorska višina cilj 1578 m
Najprimernejši čas za obisk spomladi, poleti, zgodaj jeseni, pozimi
Primerno za nosilke , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

V primeru, da počitnikujemo na Rogli, nam aktivnosti tako poleti kot pozimi verjetno ne bo zmanjkalo. Škratkova učna pot je ena izmed luštnih in sodobno opremljenih zanimivosti.
Zakaj sodobno?
Ker boste lahko s pomočjo mobilne aplikacije pri informativnih tablah poiskali virtualnega pohorskega škratka, ki vam bo prav jezikavo razložil vse o mravljicah ali pa o čebelah. Je majhen in zelen, prav tak kot škrat mora biti.
Pot je prejela tudi srebrno priznanje na 26. tekmovanju Moja dežela- lepa in gostoljubna v kategoriji NAJ tematske poti.

Parkirišče je urejeno pri hotelu Planja, kjer lahko za 3 evre kupite tudi leseno ploščico, na kateri boste vzdolž poti nabrali 6 štampiljk. Izlet vam bo vzel slabi dve uri, vendar vas na koncu čaka nagrada , če boste nabrali vse štampiljke. Izbirali boste lahko med sladoledom ali pa luštnim lesenim magnetom.

Skozi ves čas nas spremljajo lesene skulpture na temo flore in favne na Rogli, med potjo pa gremo tudi mimo sankališča Zlodejevo, ki je skoraj da nujna točka obiska, če ste stari med 3 in 99 let:)

Več o dogodkih v tej regiji pa najdete na spletni strani TIC Rogla-Zreče.

Zanimivosti

Ob Uniorčku stoji pravcata pohorska vasica z 9 hiškami in cerkvico na sredini.

Pohorska vasica nosi zgodbo življenja in dela pristnih Pohorcev. Vsaka od 9 pohorskih hišk v njej pohorsko zgodbo razširi. Predvsem predšolski podmladek, ki še ni osvojil smučarskih veščin ali pa si med snežnimi podvigi samo želi odpočiti, bo v vsaki hiški spoznal, kaj počne pravi Pohorec. V vsaki ga čaka simpatična igra, ki pa ga ne bo samo neskončno zabavala, temveč mlade možgančke tudi spodbudila k aktivnemu delovanju!

Zemljevid

Naloži GPX

Škratkova učna pot
Koordinate izhodišča 46,453592
15,334136

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

 

Center okusov

Čeprav bi lahko na sami Rogli zagotovo našli super picerijo ali gostilno, smo se mi rajši odpeljali malce nižje, do Centra okusov, ki nas je prepričal že pred časom. Njihova naaaaaajboljša stvar je, poleg hrane seveda, ogromno notranje igrišče. Tukaj se zamotijo tako mali kobacajcki, kot predšolski otroci. Verjetno nikjer drugje ne boste pojedli in spili v takem miru in z največjim nasmehom na obrazu.

Nudijo vam razne burgerje, solate, wrape in pa seveda raznovrstne otroške menije.

Pri Centru okusov je poskrbljeno za vse!

Mila in Staš priporočata

Super adrenalinsko doživetje je vsekakor spust s sankami na Zlodejevem. Ta privilegij imajo otroci od treh let naprej v spremstvu staršev. Verjetno bo to prva stvar, ki jo bodo hiteli pripovedovati babicam in dedkom, ko se boste vrnili iz izleta:)