Pot med krošnjami 2235

Pot med krošnjami

Regija Podravska
Izhodišče parkirišče pred izhodiščem
Dolžina poti 1 km
Trajanje poti 1 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Pot med krošnjami je najnovejša atrakcija v Sloveniji in sigurno vam je že kakšen prijatelj kazal slike iz stolpa. Vam zaupamo skrivnost? Resnično se splača:)

Objekt se nahaja na Rogli na 1517 metrih višine. Že sama vožnja po pohorskih gozdovih je pomirjujoča, pot med krošnjami pa vas bo navdušila še iz druge, ptičje perspektive.
Po plačilu vstopnine se podamo na približno kilometer dolgo pot, ki naše najmlajše zabava in zamoti z adrenalinskimi ter poučnimi postajami. Mogoče ni odveč poudariti , da kužki ne smejo na pot, vendar se jih lahko pusti pred vhodom v ličnih in urejenih lesenih uticah.
Sprehajamo se 20 metrov visoko nad tlemi in vseskozi občudujemo spiralno zavit in arhitekturno čudovit stolp, ki nas dvigne na 37 metrov nad tlemi. Verjetno ga ni junaka, ki ne bi naredil oh in ah ob čudovitem razgledu, ter za domov posnel vsaj 20 slik na telefonu.

Več o dogodkih v tej regiji pa najdete na spletni strani TIC Rogla-Zreče.

Zanimivosti

Rogla je eno pomembnejših slovenskih zimskošportnih središč, ki so ga odprli leta 1975. Leži na vrhu Zreškega Pohorja na 1517 m.n.m. v občini Zreče. Po skupni dolžini prog je sedmo največje smučišče v Sloveniji.

Zemljevid

Naloži GPX

Pot med krošnjami
Koordinate izhodišča 46,451863
15,326946

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Gostišče Pod Roglo

Super lokacija, ko iščemo kam bi se usedli in nekaj pojedli napornem smučanju. Vsi vemo, da so lačni otroci malo manj simpatični otroci:) Ponujajo vam tradicionalne pohorske jedi in seveda okusne pice. Na poti iz Zreč proti Rogli, v osrčju neokrnjene narave, leži idilično gostišče opremljeno v starinskem pohorskem slogu. Uidite mestnemu vrvežu in v objemu pohorskih gozdov najdite pribežališče, ki poskrbi za nepozabno agstronomsko razvajanje ali družinski oddih. 

Boharina 2,

3214 Zreče
(03) 757 68 00

Mila in Staš priporočata

Po sprehodu med pticami se splača poiskati še škratke, ki jih lahko s pomočjo aplikacije dejansko vidimo in poslušamo. Seznani se z njihovimi modrostmi na  krožni poti.