Komendska koča 19

Komendska koča

Regija Gorenjska
Izhodišče Parkirišče pri cerkvi v Komendi
Dolžina poti 1,2 km
Trajanje poti 0,5-1 h
Nadmorska višina izhodišče 418 m
Nadmorska višina cilj 373 m
Najprimernejši čas za obisk jeseni, poleti, spomladi, pozimi
Primerno za nosilke , od 3 - 6 let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Planinski dom se nahaja na obrobju Komende, pod Šenturško goro, na majhnem gričku, na samem, obdan z drevesi.
Mi smo se odpravili do Komendske koče kar peš in z vozičkom. Avto smo pustili pri cerkvi v Komendi.

Ker  se nahaja ob vznožju Šenturške gore in je dostopen vsem, ki radi hodijo v hribe in tistim, ki se raje pripeljejo s svojim jeklenim konjičkom, kolesom nosi slogan: »PLANINSKI RAJ«. Vsem gostom nekoliko ločeno od gostinskega dela nudijo tudi prostor za piknike, ki ga lahko rezervirate in pripravite tam svojo zabavo. Mislili so tudi na naše najmlajše, katerim so na voljo številna igrala (trampolin, tobogan, gugalnice, frizbi). Imajo tudi svoj mini Zoo. Ker je Planinski dom Komenda odmaknjen od cestnega prometa, pa boste tudi sami lahko, medtem, ko se bodo otroci igrali, v miru spili kavico.

Zanimivosti

Mini zoo in igralni raj za otroke. Lesena igrala, trampolini in družba domačih živalic narišejo nasmeh na obraz prav vsem mulčkom;)

Zemljevid

Naloži GPX

Komendska koča
Koordinate izhodišča 46,207844
14,538809

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Planinski dom Komenda

Medtem, ko vaši otroci raziskujejo, se igrajo, skačejo in plezajo po igralih, lahko starši v miru nekaj pojeste in brezskrbno popijete kavico ali katerokoli osvežilno pijačo. Naši najmlajši se lahko zabavajo v peskovniku, za dojenčke pa imajo na voljo previjalno mizico. Zelo lepo so sprejeti in dobrodošli so tudi naši hišni ljubljenčki. V Planinskem domu Komenda lahko rezervirate tudi piknik prostor ali pri njih praznujete rojstni dan.

Podboršt pri Komendi 7g,

1218 Komenda

01 / 72 31 806 ali

040 602 902

info.domkomenda@gmail.com

SPLETNA STRAN

Vita, Olja in Juna priporočajo

Včasih vreme ni na naši strani, mi otroci pa imamo prav vsak dan polno energije, ki jo je potrebno seveda do večera porabiti. In skakanje po trampolinih ter igra na otroških igralih je kot nalašč za male navihance. Obisk Planinskega doma Komenda je zato super ideja tudi na kak deževen dan, ker se trampolini nahajajo pod streho.