Ne razjezimo blejskega zlatoroga 7652

Ne razjezimo blejskega zlatoroga

Regija Gorenjska
Izhodišče Plačljivo parkirišče pri Osnovni šoli prof. dr. Josipa Plemlja Bled, Seliška cesta 3, 4260 Bled.
Dolžina poti 7,5 km
Trajanje poti 2 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost srednje zahtevna

Opis poti

Raziskujte enega največjih slovenskih biserov-Bled na igriv način. Otroci si bodo obisk Bleda zapomnili ne le po jezeru z prelepim otokom, temveč po nalogicah, ki so jih opravljali na izletu. Spoznajte tematsko pot Ne razjezimo blejskega zlatoroga.

Tu vas čaka sklop šestih postaj okoli Blejskega jezera, na katerih boste preko igre spoznali, kako pomembno je varovanje okolja za prihodnost. 
Na zabaven in izviren način boste spoznali lepote Bleda, kulturne in naravne znamenitosti ter podoživeli eno najbolj znanih pravljic skozi otroško domišljijo.

Pri raziskovanju in branju blejskih pravljic in legend so učenci OŠ Bled odkrili, da je najbolj znana različica pripovedke Zlatorog nemškega avtorja Rudolfa Baumbacha, nastala prav na Bledu. To mitično bitje z zlatimi rogovi je že v 19. stoletju preko literarnega sveta opozarjalo ljudi, kako pomemben je spoštljiv odnos do narave. 

Z rešenimi nalogami premagaj jezersko pošast. Zgibanko za zbiranje žigov si lahko preneseš in stiskaš kar TUKAJ.

Pot se prične pri Osnovni šoli prof. dr. Josipa Plemlja Bled, Seliška cesta 3, 4260 Bled.

Več informacij o kraju in aktualnih dogodkih pa najdete tudi na uradni spletni strani Bleda.

Zanimivosti

Si želite ogledati otok? Do otoka se lahko zapeljete tudi s pletno ali najamete čoln in veslanje prepustite staršem. Poleti ne pozabite na kopalke, saj je jezero prijetno osvežujoče. Ekipa Družinskih izletov priporoča, da se na otok odpravite s pletno, saj je za otroke to zelo zanimiva izkušnja. Okrog jezera pa se lahko zapeljete tudi s kočijo, v poletni sezoni pa tudi vlakcem.

Prisluhnite Legendi o potopljenem zvonu.

Zemljevid

Naloži GPX

Tematska pot Ne razjezimo blejskega zlatoroga
Koordinate izhodišča 46,3734233
14,1076259

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Hotel in restavracija Starkl

Hotel Starkl, ki ga vodi družina Galičič in se nahaja tik ob jezeru, je poln zgodovinskega značaja, sodobne elegance ter navdahnjen z blejsko legendo o potopljenem zvonu, ki izpolnjuje želje. Restavracija s pristno kulinariko odseva kulinarično kulturo ter gostoljubje svoje čudovite okolice ter izžareva veselje do hrane in deljenja z najdražjimi.

Danes je nekaj zagotovo, na poti okrog Bleda se le ustavite v restavraciji, saj boste tu deležni pravega kulinaričnega razvajanja. Vrhunska hrana, ki bo všeč tako mladim jedcem, kot gurmanom, bo prepričala, da se sem prav gotovo še vrnete.

V restavraciji kar sije domačnost, njihova terasa pa ponuja prelep razgled na jezero in otok.

Presenetila nas je prijaznost osebja do naših najmlajših, ki so zaradi "hude lakote" že komaj čakali kosilo;).


Cesta svobode 45
4260 Bled — Slovenia
+386 4 574 14 04
info@starkl.si
reception@starkl.si

SPLETNA STRAN

Vita, Olja in Juna priporočajo

Da bo temaska pot za otroke še bolj zanimiva lahko zbirate žige. Prenesite in stiskajte si zgibanko Ne razjezimo blejskega zlatoroga. Najdete jo TUKAJ.

Za vse navdušene ljubitelje zimskih športov pa naj izdamo, da v bližini Bleda najdete odlično družinsko smučišče, kjer se bodo lahko vaši otroci učili in vadili prve smučarske zavoje. Odlično pripravljene smučarske in tekaške proge ter sankaška proga bodo razveselile prav vse družinske člane (tudi tiste najmlajše).

Navigacija za starše: Zatrnik 118, 4247 Zgornje Gorje

SPLETNA STRAN