Slap Beri 8073

Slap Beri

Regija Goriška
Izhodišče označeno parkirišče
Dolžina poti 0.8 km
Trajanje poti 30 min
Najprimernejši čas za obisk poleti, spomladi, zgodaj jeseni
Primerno za nosilke , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Domačini pravijo, da se v soncu tvori svetloba, ki pod slapom ob njegovih tolmunih ustvari čarobno doživetje. Slap Beri ima sicer nizek vodostaj, vendar njegov padec meri okoli 40 metrov. Veliki Beri je visok 25 metrov, nad njim pa pada še 15 metrov visok Mali Beri.


Izlet začnemo iz parkirišča v vasi Podljubinj in sledimo oznakam. Pešpot je dobro uhojena in nekajkrat preči potok Godič. Čisto pred ciljem se preizkusimo tudi v pogumu, saj nas na drugo stran pelje viseči most, ki se kar dobro ziba. Izlet do slapu je idealen za kratek pobeg v neokrnjeno naravo z družino in je primeren v vseh letnih časih. Slap Beri se nahaja na nadmorski višini 454 m. Do slapu bomo potrebovali pol urce hoje z otroki, med samo potjo pa premagamo nekje 50 metrov višincev.


Pri slapu je klopca in legenda o izvoru imena. Tukaj si res lahko spočijemo telo in duha ter se nadihamo svežega zraka….če imamo srečo, kar v tišini;)

 

Zanimivosti

Del drugega filma Zgodb iz Narnije so posneli v Posočju


Na Bovškem se je danes mudila številna ekipa, ki je odgovorna za realizacijo filma Princ Kaspijan, drugega dela ameriških otroških filmov Zgodbe iz Narnije. Eden izmed producentov Philip Steuer in režiser Andrew Adamson - oba sta že bila nagrajena z oskarjem - sta se odločila posneti del filma, prav tu v Bovcu. Filmska ekipa je bila navdušena nad naravnimi lepotami Posočja. V namen snemanja filma, pa so morali zgraditi čez Sočo pravi leseni most, ki je zdržal vsaj 50 jezdecev.

 

 

Zemljevid

Naloži GPX

Slap Beri
Koordinate izhodišča 46,1816786
13,7565036

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Gostilna Pod lipco


Bovec je turističen raj in temu primerna je tudi zasedenost gostiln. Proporočamo, da se vnaprej naročite in si tako olajšate »ta živčen« čas, ko smo vsi lačni;) V gostilni Pod lipco imajo zelo prijazne natakarje, naročite pa lahko kar nekaj lokalnih dobrot. Tudi mi nismo mogli mimo bovških krafnov in čomp s skuto. Naš skriti namig- zraven gostilne je kamp, ki ima luštna igrala in če sedite na terasi imate tako tudi otroke pod nadzorom. Zmagovalna kombinacija.

Ledina 8
5230 Bovec

05 38 96 280

Mila in Staš priporočata

Za naju je bila voda pri slapu premrzla....aaaaaampak smo se pa nato ustavili pri reki Nadiži! Poleti lahko le-ta preseže 20 stopinj in je na določenih delih primerna za kopanje. Vmes si lahko skočite pogledat še znamenit Napoleonov slap, lahko pa samo uživate v vodnih vragolijah.

Prisluhnite zanimivi legendi o slapu Beri