Strunjanske soline 527

Strunjanske soline

Regija Obalno-kraška
Izhodišče parkirišče pri Strunjanskih solinah
Dolžina poti 3 km
Trajanje poti 1-1,5 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Sledite smeri Krka hoteli in na levi strani se nahaja urejeno plačljivo parkirišče. Avto pustimo na parkirišču za Strunjanske soline, ki se nahaja v Strunjanu. Pot nas vodi ob morju do solinarske hiške, kjer si lahko pogledamo čudovito zbirko predmetov iz življenja in dela solinarjev. Obisk muzeja je brezplačen. Pot nadaljujemo za muzejem, kjer hodimo po robu solinskih bazenov, v njih lahko opazujemo zanimive živali ob bazenih pa prelepo rastlinje. Pot je primerna z vozičkom, nosilkami, peš, tako z malimi kot malo večjimi otroki. Pot je možno prevoziti tudi s kolesi.

Zanimivosti


V centru za obiskovalce v solinarski hiši je na ogled razstava o Krajinskem parku Strunjan z naslovom Park morja.

Razstava v treh jezikih orisuje vse pomembnejše značilnosti parka in pojasnjuje njihovo neločljivo povezanost z morjem. Razporejena po štirih stenah opisuje štiri različne obraze parka, predstavljene pod naslovi Kjer se srečujeta kopno in morje, Ščepec solin, Življenja polna morska laguna in Strunjanski klif, živa skulptura morja. V okviru razstave si lahko ogledate tudi film o Krajinskem parku Strunjan.

Prisluhnite pripovedki o Istrskem pastirčku in vilah.


Zemljevid

Naloži GPX

Strunjanske soline
Koordinate izhodišča 45,531595
13,60235

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Vita, Olja in Juna priporočajo

Je že dovolj toplo za skok v morje? Če še ne, priporočava obisk družinskega hotela z notranjim in zunanjim bazenom Salinera v Strunjanu. Poleti pa je tudi zunanjim obiskovalcem na voljo lepo urejena in družinam prijazna plaža.