Kašna planina 3061

Kašna planina

Regija Osrednjeslovenska
Izhodišče prelaz Volovjek, parkirišče v okolici gostišča Kranjski Rak
Dolžina poti 4.1 km
Trajanje poti 2 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za nosilke , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost lahka označena pot

Opis poti

Verjetno vas ni veliko slišalo za Kašno planino. Predstavljamo si, da je tako tudi dobila ime. Ob lepem vremenu radi zavijemo proti Veliki planini, vendar se nasproti nje nahaja veliko manj znana in po krivici prezrta Kašna planina.

Lahko, da so ljudje vedno spraševali: „kašna“ je to planina? :) Lahko vam zaupamo, da je prekrasna.

Pot je položna, kratka in tehnično nezahtevna, saj večinoma časa poteka po makadamskem kolovozu. Parkiramo lahko v bližini gostišča Kranjski Rak in od tam nadaljujemo po gozdni cesti, ki nas pripelje do križišča. Zavijemo desno čez travnike, nekoliko v hrib in pridemo do planšarske koče, kjer si lahko vzamemo čas za počitek.

Vrh je od planine oddaljen še slabih 15 minut, vmes pa lahko vidimo dve manjši jezerci. Za goro je značilna vulkanska sestava tal, kakršno lahko najdemo še na Pohorju in Smrekovcu. Na vrhu nas ob lepem vremenu pričaka razgled po Kamniško – Savinjskih Alpah. V poletnem času gori pasejo živino, tako da previdnost ni odveč.

Več informacij o kraju in aktualnih dogodkih najdete na uradni spletni strani Kamnika.

Zanimivosti

Pot si lahko podaljšate proti Veliki planini in cel dan preživite na svežem zraku med vsem dobro znanimi legendarnimi planinskimi kočami.

Zemljevid

Naloži GPX

Kašna planina
Koordinate izhodišča 46,283157
14,689813

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Gostilna Repnik

Razvajali smo se z lokalnimi jedmi, ki jih ponujajo pod skupnim imenom Okusi Kamnika. Zelo smo bili zadovoljni s ponudbo in postrežbo, otroci pa tudi. Gostilna je odprta že več kot 55 let, kar se tudi pozna na prijetni postrežbi. Vedo, kako delati z bolj petičnimi gosti in nami, ki poleg razvajanja, za mizo zraven mirimo še male nadobudneže.

 

Vrhpolje 186, Kamnik

051/300 357

info@gostilna-repnik.si

Mila in Staš priporočata

Bodite pozorni na gozdne sadeže kot so jagode, maline in brusnice, ki rastejo ob poti. Njamsk! Midva sva na vrh prišla sita in umazana od ust do popka:)