Kucelj 3085

Kucelj

Regija Osrednjeslovenska
Izhodišče pri oznaki za vas Obolno
Dolžina poti 2 km
Trajanje poti 1 h
Najprimernejši čas za obisk spomladi, poleti, jeseni
Primerno za nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Kucelj je vrh severno od Višnje gore do Malega in Velikega Trebeljevega. Kucelj je najvišji vrh občine Grosuplje in ima 748 m nadmorske višine. Ob lepem vremenu je možno z vrha videti tudi Kamniško Savinjske Alpe, Karavanke in tudi del Julijskih Alp. Na vrhu Kuclja, ki je prostran in travnat, se nahaja manjši geodetski stolp ter ob njem žig.
Pot je lahko tudi del daljše transverzale- Pot dveh slapov.
Dostop je dokaj enostaven. Peljemo proti Novemu Mestu in zavijemo na izvoz za Višnjo Goro.
Od tam sledimo oznakam za vas Leskovec in nato z vožnjo nadaljujemo v smeri vasi Trebeljevo.
Kmalu pridemo do križišča, kjer je malce slabša oznaka desno navzdol za vas Obolno. Parkiramo na parkirišču ob cesti. Od tam začnemo hodit nazaj proti vasi Leskovec, ko po približno 500 m opazimo oster ovinek na makadamsko pot v nasprotno smer. Pot nadaljujemo nato navzgor.

Zanimivosti

Pot dveh slapov je 14 kilometrov dolga in zanimiva učna pot, ki jo je leta 2005 otvorilo Planinsko društvo Polž iz Višnje Gore. Primerna je za bolj vztrajne pohodnike, saj potrebujemo dobre 4 ure da jo prehodimo. Občudujemo lahko kar 2 slapova in sicer enega na izviru reke Kosca in drugega na izviru potoka Višnjica.

Zemljevid

Naloži GPX

Kucelj
Koordinate izhodišča 45,997368
14,750291

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal

Pr' Martinet

je gostinski lokal s tradicijo in zelo dobrim slovesom.  Dobrote iz njihovega ognjišča so nekaj, kar je nujno potrebno poizkusiti, kadar ste na obisku. Zelo veseli so tudi kolesarjev in pri določenem številu obiskov ti dobijo zastonj klobaso:) 

Nas so seveda najbolj navdušila ogromna zunanja igrala, kjer lahko starši otroke spustimo, da uživajo na polno, sami pa si privoščimo osvežilno pijačo.

Če se boste spraševali, čemu je namenjen lično in moderno urejen kozolec, ki stoji zraven- lahko se ga najame za zaključene družbe in različna praznovanja. Mi smo bili tam že kar nekajkrat in lahko rečemo samo to, da se vam definitivno splača. (p.s.- tudi tukaj je poskrbljeno za najmlajše, saj imajo notranjo igralnico in kino!;) )

Luče 45

1290 Grosuplje

041 414 200
koscak.tatjana@gmail.com 

Mila in Staš priporočata

Po hoji se vedno prileže.....BAZEEEEEEEN! Višnja Gora ima mestno kopališče, kamor se vsi radi zatečejo v vročih poletnih dneh. Ne samo, da se lahko ohladimo, poskrbljeno je tudi za želodčke.

Ob kopališču je kavarna, ki nudi tako pijačo kot sladke pregrehe. Takšen zaključek izleta je ponavadi zmagovalna kombinacija.

Se strinjate?