Dobrna 1281

Dobrna

Regija Savinjska
Izhodišče Zdravilišče
Dolžina poti 3,75 km
Trajanje poti 1 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Le kdo ne pozna Term Dobrna? Prelep sprehod vas pelje po krožni poti čez vas Dobrna, čez potoček in termalni park. Čas za krajši postanek, kofetek ali družinsko namakanje v termalnih vrelcih.

Dobrna je prelepo naselje na južnem vznožju Paškega Kozjaka ob sotočju Topliškega potoka in Dobrnice v Občini Dobrna.  V naselju in okolici prevladujeta kmetijska dejavnost in turizem.

Kraj je poznan predvsem po Zdravilišču Dobrna, ki stoji ob Topliškem potoku. Toplice se prvič omenjajo leta 1403, zdravilišče 1582, prva zdraviliška stavba je bila postavljena 1624. Naredite prelep krožni sprehod po naselju, si oglejte zanimivo staro vilo in užijte dopustniško klimo v termalni vasi. Sladoled v senčki dreves ali postanek z otroki na otroških igralih je pravgotovo sproščujoč družinski izlet za vso družino.

Zanimivosti

Terme Dobrna so dobro znane prav vsem Slovencem. Z dolgoletno tradicijo zdraviliškega turizma spadajo med bolj priljubljene toplice pri nas. S kopelmi zdravijo ženske bolezni, bolezni srca, jeter in živcev. Raziskave po drugi svetovni vojni so omogočile novo zajetje termalne vode na globini 490–525 m. Stari pretok se je povečal iz prejšnih 8 l/s na 15 l/s s temperaturo do 36 °C, kar je omogočilo, da se je začelo zdravilišče po letu 1963 posodabljati in večati.

Zemljevid

Naloži GPX

Dobrna-krožna pot
Koordinate izhodišča 46,338871
15,233532

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Hotelsko restavracijo  dopolnjuje prijeten ambient Club restaurant Kamin in Cafe &Restaurant May,

ki vas popelje v svet sprostitve in druženja. Postrežejo vam z raznoliko ponudbo pijač, koktajlov, toplih napitkov, obloženih kruhkov, sladoledov in naših sladic, po katerih slovijo daleč naokoli.

Ob petkih in sobotah lahko ob okusni hrani in pijači uživate tudi ob živi glasbi ter po želji zaplešete.

Vita, Olja in Juna priporočajo

Če na dan našega obiska ni bilo dovolj časa za obisk kopališča, smo se odločili, da v naslednji priložnosti Terme Dobrna zagotovo obiščemo in si privoščimo celodnevno namakanje. Se že veselimo špricanja, tunkanja, izvajanje delfinčkov, žabic in bombic v vodo ;) Imate tudi vi tako radi vodo kot midve?

Prisluhnite ljudski pripovedki o Kačjem gradu, ki se nahaja v bližini Dobrne.