Jezero Rogaška slatina 444

Jezero Rogaška slatina

Regija Savinjska
Izhodišče Parkirišče gostišča Pri treh ribnikih
Dolžina poti 1 km
Trajanje poti 0,5 h
Najprimernejši čas za obisk poleti, spomladi, jeseni
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Ribnik v Rogaški Slatini je malce bolj odmaknjen od glavnih prometnic, zato pa nam nudi čudovito sprostitev in obilico užitkov v pristnem naravnem okolju. Do njega pridemo tako, da na vrhu Tekačevega, če se pripeljemo iz centra mesta, zavijemo z glavne ceste desno, takoj za gostiščem Pri treh ribnikih in prehodom čez železniško progo. Ob cesti je označen majhen znak-lesena riba, kjer zavijemo na makedamsko pot. Lahko se sprehodimo tudi od parkirišča gostišča do ribnika. Hoje je za 5 minut ali pa avto pustimo nižje doli pri ribnikih. Vožnjo nadaljujemo kakšnih sto metrov, nakar pri lesenem smerokazu, ki označje ribnik, zavijemo levo navzdol na makedamsko cesto. Prevozimo še nekaj sto metrov in že smo na cilju. Avtomobil pustimo ob robu spodnjega ribnika. Mi smo naredili le krajši sprehod okrog spodnjega ribnika in si ogledali ovce na bližnjem pašniku.

Zanimivosti

Obiščite tudi steklarno Rogaška Slatina

V Steklarni Rogaška že od leta 1665 gojijo mojstrsko tradicijo ročno izdelanega kristalnega stekla. Njihov kristal je s svojim neskončnim leskom in izjemno jasnostjo eden najkakovostnejših na svetu. Prav vsi izdelki so še vedno izdelani ročno, mojstrom steklarjem pa pri tem pomaga najsodobnejša tehnologija.

Zemljevid

Naloži GPX

Ribnik Rogaška slatina
Koordinate izhodišča 46,245934
15,618689

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Restavracija Bohor

že od davnega leta 1935 v samem središču Rogaške Slatine in gostom ponuja najrazličnejše kulinarične specialitete. Mi smo bili navdušeni nad vegeterianskim menijem. Priporočamo!

Kidričeva ulica 23
3250 Rogaška Slatina

03 581 41 00

Vita, Olja in Juna priporočajo

Sprehod po zdravilišču Rogaške slatine, pitje vode iz vrelca, kopanje v Termah Rogaška slatina.