Pravljični gozd-Eko hiša na Razpotju-Logarska dolina 7100

Pravljični gozd-Eko hiša na Razpotju-Logarska dolina

Regija Savinjska
Izhodišče Eko hiša na Razpotju-Logarska dolina
Dolžina poti 1 km
Trajanje poti 1-1,5 h
Najprimernejši čas za obisk spomladi, poleti, zgodaj jeseni
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

 

 

Marsikdo se je že večkrat potikal po prelepi Logarski dolini. Naj pa vam namignemo kam na super izletniški dan.

Obiščite pravljični gozd, iz katerega bodo otroci odšli navdušeni ter polni domišljije. Pravljični gozd je v bistvu sprehod, čez domače in tuje pravljice, legende in pripovedke. Tudi odrasli se boste začudili, koliko pravljic v bistvu že poznate. Kdor veliko bere, ta veliko zna, kajne;)

Naj vam zaupamo več, o tej čudoviti deželi...

Pravljični gozd je gozd in so pravljice – pravljice v gozdu, pripovedovanje o gozdu in še veliko več. Je doživetje, ki te vsega prevzame in prebudi vse čute. In je priložnost, da preprosto doživiš ter, kakor čarobni napoj, vase vsrkaš znanje o gozdu, njegovih prebivalcih, drevesih, rastlinah in njihovem sobivanju. 

Pravljični gozd, obdan z neokrnjeno naravo Logarske doline, je glede na vsebine, ki jih ponuja, primerna točka za enodnevni izlet ali večdnevno bivanje za družine s predšolskimi ali šolskimi otroki, skupine predšolskih otrok iz vrtcev, skupine šolskih otrok iz osnovnih šol, zaključene družbe odraslih: team-buildingi za kolektive iz vzgojno-izobraževalnih ustanov ter različne tabore (planinski, pravljični, učenje tujih jezikov, oratoriji itd.), športne priprave najmlajših in mladih športnikov (penzion leži na nadmorski višini 780 metrov; več o možnih športnih in izletniških aktivnostih v bližini penziona) in za vse druge, ki se želite prepustiti doživljanju pravljic, razgibavanju čutil in spoznavanju gozda v čudoviti Logarski dolini.

Nam je bil izlet zelo zelo všeč in smo se tu zadržali kar 2 h, ob koncu izleta pa smo se okrepčali in pogreli še s čajem v Eko hiši na Razpotju.

Za vstop v Pravljični gozd se plača vstopninav Eko hiši na Razpotju, in sicer 3,5 evr. za otroka starosti od 2-15. leta starosti, 4,5 evr. na osebo od 15. leta starosti in več.

Zanimivosti

Solčavsko tvorijo vas Solčava in naselje Podolševa ter tri vzporedne alpske, ledeniško preoblikovane doline, ki so med najlepšimi v celotnem alpskem prostoru. To so najprepoznavnejša in najpogosteje upodobljena Logarska dolina ter malo manj znani, a nič manj izjemni in edinstveni dolini Robanov kot in Matkov kot. Logarska dolina in Robanov kot sta zaradi svoje izjemnosti posebej varovana in razglašena za krajinski park, skupaj z Naturo 2000 pa varovano območje narave predstavlja kar 80 odstotkov površine Solčavskega.


Zemljevid

Naloži GPX

Pravljični gozd-Eko hiša na Razpotju-Logarska dolina
Koordinate izhodišča 46,3921503
14,628129

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Eko hiša na Razpotju

V prijaznem in domačnem ambientu  restavracije vas razvajajo z domačimi hišnimi specialitetami. Vam jih naštejemo nekaj, da se vam bodo pocedile sline;) Ponudba domačih specialitet, ponudba domačih tradicionalnih jedi: želodec iz Zg. savinjske doline, domača zaseka s čebulo in bučnim oljem, domači suhomesnati izdelki ter domači siri, domači mlečni izdelki (jogurt, maslo, skuta), domača gobova juha in ajdovi žganci, domači sirovi štruklji in mesni žlinkrofi, divjačinske jedi,dimljena postrv, pečena savinjska postrv, domače testenine po kmečko,testenine z jurčki, babičin zavitek (malinov, borovničev, jabolčni) …


Za sladko piko na i pa lahko izbirate med pravljično obarvanimi sladicami. Vas zapeljejo škratove palačinke z vročimi gozdnimi sadeži ali bi raje Metkine palačinke z domačo marmelado? Ponudba se tukaj še ne konča ...


Logarska Dolina 14
3335 Solčava

+386 (0) 31 249 441
info@logarska-narazpotju.si

Vita, Olja in Juna priporočajo


Najbolj poznana legenda v teh krajih je legenda o zmaju Lintverju...

Kdo pa je sploh ta grozni zmaj?

Stari Lintver je pred davnimi časi prekljuval steno med Klemenčo pečjo in Orlovcem, ki je zadrževala jezero, da se je le-to izlilo, pri tem pa je macesen s sedmimi vrhovi ubil zmaja.

Prisluhnite legendi o zmaju Lintverju