Zreško jezero-Zreče 6403

Zreško jezero-Zreče

Regija Savinjska
Izhodišče parkirišče pri Termah Zreče
Dolžina poti 1,72 km
Trajanje poti 0,5 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Le par minut hoda preko zelenega zreškega parka, kjer ležijo Terme Zreče, vas loči do Zreškega jezera – leta 2000 umetno nastale vodne površine, ki jo napaja potoček Koprivnica, žuboreč skozi Zreče.

Vsekakor vredo obiska, kot krajši postanek, če vas pot zanese v Terme Zreče ali na Roglo. Manjše jezece, okrog katerega je speljana lepo urejena pot, primerna tudi za otroški voziček.

Zreško jezero ima dva dela: Zgornji, manjši del, je bolj zaraščen in namenjen drstenju rib in spodnji, večji in lepši del, namenjen aktivnostim.
Oba dela povezuje lušten mostič. Mi smo se okrog jezera sprehodili proti večeru, ko smo se vračali iz Term Zreče, pot je tudi zvečer lepo osvetljena. Če naredite krožen sprehod, mimo naselja Vile Zreče ne boste mogli zgrešiti otroškega igrišča.

Aktivnosti ob jezeru:

Okrog jezera vodi ozka peščena steza, ki je ob sončnem zahodu sredi pomirjujoče narave priložnost za sprostitev, romantičen sprehod ali tekaški trening.
Račke, ki pogosto gagajo tam okrog, so med trstiko in rogozo kot nalašč za opazovanje narave z radovednimi otročiči.
Široka paleta rib, ki so tam naseljene – v jezeru namreč najdemo smuča, ščuko, klena, podust, krapa, zelenko in druge ribe, ter enostaven dostop tudi z avtomobilom pa sta magnet za navdušence nad ribolovom. Ribolovne dovolilnice so na voljo na recepciji hotelov v Termah Zreče (enotna recepcija hotelov Klasik, Vital in Atrij).


Ste vedeli?

Skupna količina vode v jezeru je 65.000 kubikov.
Največja globina jezera je 8 metrov.
Jezero je ena od točk priljubljene Srčkove učne poti.

Zanimivosti

 

Ste vedeli?

  • Skupna količina vode v jezeru je 65.000 kubikov.
  • Največja globina jezera je 8 metrov.
  • Jezero je ena od točk priljubljene Srčkove učne poti. Srčkova učna pot je speljana po in okoli Zreč ter meri dobrih 10 km. Vstop in izstop iz učne poti je poljuben. Učna pot poteka mimo trinajstih naravnih in kulturnih znamenitosti Zreč. Ob vseh znamenitostih so informacijske table. Primerno za hojo z otroki vsaj 6 let starosti.

 

Zemljevid

Naloži GPX

Zreško jezero-Zreče
Koordinate izhodišča 46,3686715
15,3899309

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Gostišče Pod Roglo

Super lokacija, ko iščemo kam bi se usedli in nekaj pojedli napornem smučanju ali izletih v okolici Zreč ali Rogle. Vsi vemo, da so lačni otroci malo manj simpatični otroci:) Ponujajo vam tradicionalne pohorske jedi in seveda okusne pice. Na poti iz Zreč proti Rogli, v osrčju neokrnjene narave, leži idilično gostišče opremljeno v starinskem pohorskem slogu. Uidite mestnemu vrvežu in v objemu pohorskih gozdov najdite pribežališče, ki poskrbi za nepozabno agstronomsko razvajanje ali družinski oddih. 

Boharina 2,

3214 Zreče
(03) 757 68 00

Mila in Staš priporočata

Kjer je voda, je dobra volja, kajne? Ste le nekaj korakov stran od Term Zreč, zato bodo le te nujen, kaj nujen- OBVEZEN postanek;)

1500 m2 velik termalni park obsega tako notranje in zunanje bazene z temperaturo vode 27-350C. Na voljo je notranji rekreacijski bazen, bazen z podvodno masažo, otroški čofotalnik ter masažne kadi. Na prostem se lahko sproščate in plavate v kombiniranem notranjo-zunanjem bazenu, zunanjem rekreacijskem bazenu, otroci pa bodo veseli gozdnega vodnega parka z tobogani, hitrimi drčami in manjšim bazenom.

Obiščete pa lahko tudi MiniZOO Land v Slovenskih Konjicah. 

Ste vedeli, da lahko postanete oskrbnik živali za en dan! Program je namenjen otrokom, ki so stari med 5 in 14 let, naučite pa se lahko ogromno stvari in mogoče celo izveste kakšno skrivnost.

Namig za  šoferja;)  Ob potoku 4, 3210 Slovenske Konjice

Terme Zreče (slika zgoraj)

Mini Zoo Land Slovenske Konjice (slika spodaj)