Konjiški grad-Slovenske Konjice 520

Konjiški grad-Slovenske Konjice

Regija Savinjska
Izhodišče parkirišče pod Konjiškim gradom
Dolžina poti 400 m
Trajanje poti 0,5 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki, kolesa
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Večkrat iščemo izlete, kamor lahko naš dvoletni mladiček prikoraka čisto sam in izlet na Konjiški grad je super ideja za popoldansko nastavljanje sončku in ogled Slovenskih Konjic iz druge perspektive. Z malo večjimi otroki lahko prehodite pot od vznožja hriba-pustite avto malo naprej od pokopališča (cca 1 h hoje), mi pa smo se z avtom peljali tik pod grad, na parkirišču pod gradom pustili avto in se peš sprehodili na ogled razvalin Konjiškega gradu.

Stari grad je eden najstarejših gradov na Slovenskem. Njegovi prvi lastniki so bili sredi 12. stoletja konjiški gospodje, leta 1597 pa so njegovi lastniki postali Tattenbachi, ki so za slabih 100 let zaznamovali zgodovino konjiškega gradu in okolice. Ko je leta 1828 lastnik gradu postal knez Windischgraetz, je bila stavba že v razvalinah. Danes se grad, ki ves ta čas ponosno bdi nad “mestom cvetja in vina” obnavlja ter postaja pomembna točka dogajanja na Konjiškem.

Zanimivosti

Zanimivost številka 1 v Slovenskih Konjicah so zagotovo Konjiški oz. Škalski vinogradi, ki krasijo podobo Konjic, saj se Slovenske Konjice imenujejo tudi MESTO CVETJA IN VINA.
V Konjiški regiji pa najdemo tudi:
- Žičko kartuzijo,
- Konjiški grad in
- Motokros poligon Škedenj.

Zemljevid

Naloži GPX

Konjiški grad-Zgornja Pristava
Koordinate izhodišča 46,334873
15,409224

Pelji me na izhodišče izleta

Prikaži pot v Google zemljevidih

Gostinski lokal v bližini

Beli konj pub

Bar, kjer se ob večerih vrstijo številni koncerti. V pubu se vsekakor najde predvsem kaj za naše očke, ker lahko izbirajo med številnimi vrstami piva. Tudi amnient je v znamenju konj.Priporočamo!

Stari trg 6

Slovenske Konjice

041 675 697

Vita, Olja in Juna priporočajo

Obisk Term Zreče priporočava vsem malim čofotačem.

Terme Zreče so zdraviliško športno-rekreacijski center v Občini Zreče. Terme ležijo na nadmorski višini okoli 396 mnm v severozahodni Sloveniji pod obronki Pohorja. Toplice so se pričele razvijati leta 1978 z izgradnjo prvega bazena. Voda v termah je opredeljena kot akratotermalna voda, ki ima na izviru vrtine temperaturo 35°C.

Za zdravljenje se uporabljajo kopeli kalcijeve-magnezijeve-hidrogenkarbonatne vode, obloge naravnega blata bentonita in zmerno sredogorsko podnebje. V zdravilišču zdravijo revmatična obolenja, nevrološke bolezni ter bolezni srca, ožilja, dihalnih organov, sečil in poškodbe lokomotornega sistema.