MiniZOO Land- Slovenske Konjice 2469

MiniZOO Land- Slovenske Konjice

Regija Savinjska
Izhodišče označeno parkirišče pred vhodom
Dolžina poti po želji
Trajanje poti 2 h
Najprimernejši čas za obisk vsi letni časi
Primerno za Vozički , nosilke , od 1 - 3 let , od 3 - 6 let , 6+ let , poganjalčki
Zahtevnost lahka pot

Opis poti

Ste bili na obisku v Žički kartuziji? Ali pa ste se potepali po Zlatem griču? Mogoče raziskovali Roglo? V vsakem primeru vam svetujemo, da izlet podaljšate do Mini ZOO Landa, ki se nahaja v Slovenskih Konjicah. Otroci bodo bili definitivno navdušeni, saj bodo lahko spoznali več kot 100 živali in preko 30 različnih živalskih vrst na enem mestu.

Za vas so pripravili čudovite tematske parke, kjer živali živijo v sožitju s kulisami divjega zahoda, avstralske pokrajine, tropskih otokov, džungle in domače kmetije. Za najmlajše imajo tudi različna igrala. Na voljo je trampolin, peskovnik in poleti tudi peščena plaža. Otroci se lahko na ogromni piratski ladji prelevijo v risane junake, ki osvajajo širna morja. Starši lahko medtem uživajo na ležalnikih, tisti bolj avanturistični pa se s svojimi pogumneži podajo v jamo strahov.Pa to sploh še ni vse!

Imajo tudi zipp line, ki preverjeno vzdrži tudi malo težje ritke:) Vse živali so pri njih vidne skozi celo leto. Pozimi so v parku na razpolago topli napitki iz avtomata, poleti pa sladoled in prigrizki ter hladna brezalkoholna pijača prav tako iz avtomatov. Občutek je, kot da ste na dveh mestih hkrati. Resnično je poskrbljeno tako za starše, kot za otroke.

Poti so primerne za malčke vseh starosti, povsod pa je omogočen tudi dostop staršem z vozički ali mulcem s poganjalčkom. Jahanje ponija je mogoče od marca do oktobra ob sobotah in nedeljah ob lepem vremenu. Za ogled živalskega vrta in igro v njem si je najbolje vzeti vsaj 2 uri.


Med poletjem in za večje praznike organizirajo tudi različne dogodke in animacije za otroke.
Z nakupom v njihovi spletni trgovini prispevate k hrani in oskrbi živali, pri vhodu pa lahko poleg vstopnic kupite tudi vrečko priboljškov, s katerimi je dovoljeno hraniti določene živali- med njimi koze, kunce, nosate medvedke ter papige.

Do njih boste najlažje prišli tako, da zavijete iz avtoceste na izvoz Slovenske Konjice. Pri krožišču OMV Tepanje zavijete na drugem izvozu. Pri naslednjem krožišču, poleg Hoferja, pred policijsko postajo zavijete desno. Peljete se mimo Avtopralnice Mernik in čez 200 metrov boste na cilju.
Pomagate si lahko tudi z navigacijo in vtipkate Ob potoku 4. Obvezno navedite zraven tudi kraj, sicer boste občudovali vas Loče:) Parkirate lahko na velikem PP travniku, ki se nahaja nasproti vhoda v ZOO.

Mi smo zoo obiskali že večkrat, poglejte si naš You tube filmček posnet na Noč čarovnic:) V parku večkratletno namreč potekajo tudi različne otroške prireditve, tako, da si na njihovi SPLETNI STRANI lahko pogledate, kaj je trenutno aktualno.

Za vse dodatne informacije pa vsem staršem še naslednje informacije:

MINI ZOO LAND

Ob potoku 4, 3210 Slovenske Konjice

064 182 478

FACEBOOK STRAN MINI ZOO LAND

Zanimivosti

Se spomnite avtomatov, na katerih je čepela papiga ara in vpila: Jaz sem Ara, kako je pa tebi ime? No, če boste v MiniZOO Landu ogovorili njihovo Aro, vam zna klepetavka tudi kaj povedati nazaj:)

Zemljevid

Gostinski lokal v bližini

Ob železnici

Odlična izbira gostišča, če ste v teh lepih koncih.

Na meniju imajo slastne pice in burgerje, če pa ste na izletu slučajno le v dvoje, vam priporočamo, da naročite kaj iz njihovega a la carte menija. Tudi, ko boste prepričani, da ni več prostora za sladico, si jo vseeno privoščite. Hvaležni nam boste za ta namig:)

Slomškova ulica 6

3215 Loče

03/759 06 07

Mila in Staš priporočata

Če tudi vi že od nekdaj sanjate, da bi postali veterinarji ali pa vas samo „firbec“ matra, kako poteka delo z živalmi, potem morate svoje starše nujno prepričati, da ste bili dovolj pridni. Zakaj? Ker lahko v MiniZOO Landu postanete oskrbnik živali za en dan! Program je namenjen otrokom, ki so stari med 5 in 14 let, naučite pa se lahko ogromno stvari in mogoče celo izveste kakšno skrivnost.