LOV ZA ZAKLADOM-NOČ ČAROVNIC

Lov za zakladom na temo NOČ ČAROVNIC, ki ga lahko pripravite v bližini vašega doma. Namigi, ki jih seveda lahko malce po svoje prilagodite, dodate korake, oznake, naloge...Zabava za mulce zagotovljena! Pa tudi za vas stare vešče in vrači (mame in očetje:)

Sporočilo Stare Vešče

Že neki časa vas gledam… Zdej mi greste pa res že pošteno na živce!

To, da ste mojga najzvestejšega prjatla zmaja sklatle z neba je pa že višek! Zgleda, da niste tolk švoh, zato vas postavljam pred izziv: Če najdete zaklad ste sprejete v naš klub, sicer se pa še naprej mamicam za kikle skrivajte… Ja ,zaklad sem rekla! Prou ste slišale! Tuki nekam sem zakopala en zaklad za hude čase. Vam ga dam, če mi date pol mau miru.

Ampak neki si zapom’nte: samo, če se boste držale skupaj, boste vse preživele… pa še to nč ne oblub’m. Pa tut nč ne oblubm, da zaklad je. Mogoče je, mogoče pa tut ne! A hahahaaaaaaaaaaaaa!

A ja, pa vse poberte, kar najdete, mogoče boste še kej rable….Čez sto let vse prou pride…

No prou, en namig vam dam, da boste laži začele: a vidte punčko k se gujsa in v rokah drži knjigo pravljic? A jo vidte?

Pejte zdej k njej, če si upate…če ji preberete pravljico, vam bo dala moj drugi namig, jz grem pa zdej u mir mau pospat, sej ga tko naute najdle! A hahaha! (namig za gugalnico, kjer čaka drugo sporočilo).

2. Tuki nekje ma grob en ogromen zombi. Pazi! Je že skorej čist ven zlezu… čaka, da se čist stemni…Pejte hit! U rok’ drži tretji namig.

3. Bliz peščene poti en vel’k drevo in en kup stoji. Pod kupom pa črvov kr mrgoli! T’m najdeš namig številka štiri.

4. V daljavo se ozri, tam daleč, na vrhu hriba ena sveča gori. Namig je pod svečo! … Sej ne no. Da naute prstou not tišale! Sred pola vas nau noben rešilc pršou iskat, lahko se pa jst z metlo mem prpelem…če boste fejst vreščale…

5. Nekje sred pola je cvetoči kup. To je grob živih mrtvecov! A hahahaha! Na robu groba je nagrobnik. To je tist kr iščete. Pejte hit. Še mau….ko se spusti meglá nad poljé, ven pr’lezejo… (kup zemlje ob poti)

6. Zdej morte do poligiona čez polje meglic…. Ene par zombijev lazi naokrog. Pazte, da se ne spotaknete ob k’kšnga! Tm u grmovju se vam bo prikazau duh….Samo on pozna nasleden namig… Pa ne it prebliz pečin, kjer stegujejo krvave kremplje moje kolegice coprnice …

7. Hitr’ nazaj na makedamsko pot. Tm boste najdle ruševine starega kozouca. Eni sami križi so ga….Na enem od njih je puščica, ki kaže, kam moraš zlest, da najdeš naslednji namig….

8. A hahaha! Kolk sem v’s naplahtala! Vrnite se lepo nazaj na izhodiše. Tm najdete en zelenjavni vrt. V enem vogalu tega vrta je prerani grob voluharčka Tinčka. Če ga najdete in odkopljete, boste najde tut to kr iščete…

9. Aleluja! Sm že misnla, da nau nč z vami…No dobr! Nej vam bo! Dobrodošle v naš klub! Tle mate zdej ta zaklad! Pa pozabte si zvečer zobe umit, da bodo bl piškave...

Vas pozdravljam, Stara Vešča  …A hahahaaaa, kolk sem se zabavala!

Da pa bo lov na zaklad še bolj zabaven, lahko za poslastico pripravite napitek Močeradova kri, piškotke Pošastne oči (oopsi.si) ali Strašne prstke.

Strašno Noč čarovnic vam želimo Družinski izleti

Izdelajmo svoje skrivališče v gozdu. Enostavno iz vej, ki jih najdemo v okolici. Najprej bivak, kasneje pa hiša, kajne?

Poglej več ...