AZIJSKE TESTENINE S KALČKI MUNGO FIŽOLA

V teh čudnih "covid časih" so še azijske testenine nekoliko zanemarjene, se vam ne zdi. Prav potiho, naskrivaj, vam razkrivamo slasten azijski recept. Naj jim vsaj malo povrnemo slavo in čast z odličnim receptom za hitro družinsko kosilo, pri katerem naj vam pomagajo vaši malčki. Ker malčki in kalčki gredo skup in v kup.

Navodila za pripravo domače zelenjavice. Kalčke mungo fižola pred kaljenjem speremo, nato pa namakamo v vodi 12 ur. Kalčki se kar precej napihnejo, zato jim moramo dati kar veliko vode. So zelo enostavni za kaljenje in kalčke dobimo že v 4-5 dneh. Gojimo jih v kozarcih in sicer v temi, da razvijejo debele kalčke. Spiramo 3-4x na dan. Vsebujejo veliko vitamina C in K in imajo visoko vrednost prehranskih vlaknin. Sami po sebi imajo blag okus, tako da jih lahko uporabimo praktično kjerkoli (solate, sendviči...itd.). Ne glede na to da je stročnica, jih za uživanje ni potrebno termično obdelati. V same jedi jih dodamo čisto na koncu, da obdržijo svojo hrustlavost.

Azijske testenine s kalčki mungo fižola.

  • 300g piščančjih prsi
  • 100g korenja
  • 50g rdeče paprike
  • 100g buče cukete
  • 40g pora
  • 40g koromača
  • 30g stebelne zelene
  • Sezam
  • Med
  • Ingver
  • Koriander
  • Česen v prahu
  • Sezamovo olje
  • Sojina omaka
  • Kalčki
  • 300g ajdovih rezancev (lahko riževi ali pa kar spageti:)

Meso narežemo in damo v marinado sojine omake, žlice medu, koriandra, česena v prahu, naribanega ingverja in soli. Nahitro prepražimo.
Vso zelenjavo narežemo na tanke trakce. Zelenjavo dodamo čisto na koncu, ko je meso že skoraj gotovo, samo za 2 minutki, da ostane hrustljava. Malce solimo in dodamo malo sezamovega olja in sezam.

Dodamo kuhane ajdove testenine in premešamo.
Vrsto zelejave dodajate poljubno. Ekipa Družinskih izletov vam predlaga, da svojo varjanto dodelate kar sami-kar imate v hladilniku "za ponucat".

Recept je pripravila Ana Podobnik iz Sweetly.si

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...