KORENČKOVI PIŠKOTI

Če ste oboževalec korenja, potem obstaja večja možnost, da bo to tudi vaš podmladek. No, čeprav bo v to potrebno vložiti nekaj truda. Začnete lahko npr. kar s peko korenčkovih piškotov.

SESTAVINE:

  • 1/2 kg moke
  • 25 dag naribanega svežega korenja
  • 25 dag margarine
  • 1 pecilni prašek
  • marmelada

 PRIPRAVA:

  1. Korenčke na drobno naribajte.
  2. Moko zmešajte s pecilnim praškom, nato dodajte zdrobljeno maslo ali margarino in postopoma dodajajte ostale sestavine.
  3. Zmes zgnetite v testo, nato ga razvaljajte na približno pol centimetra debelo.
  4. Z modelčki oblikujte kekse, ki jih zložite v pomaščen pekač ali na peki papir in jih pecite približno 15 minut na 180 °C. Po okusu jih na koncu posujte s sladkorjem v prahu.

Iz enakega testa lahko naredite korenčkove žepke. Testo razvaljajte za nožev rob debelo in ga razrežite na enakomerne kvadratke, ki naj bodo veliki 5 x 5 centimetrov. Na sredino vsakega kvadratka dajte približno polovičko žličke marmelade (po vašem okusu), nato kvadratek prepognite in stisnite na robovih z vilico. Čas pečenja je enak korenčkovim piškotom, le da žepke po koncu še vroče povaljajte v sladkornem prahu.