KORENČKOVI PIŠKOTI

Če ste oboževalec korenja, potem obstaja večja možnost, da bo to tudi vaš podmladek. No, čeprav bo v to potrebno vložiti nekaj truda. Začnete lahko npr. kar s peko korenčkovih piškotov.

SESTAVINE:

  • 1/2 kg moke
  • 25 dag naribanega svežega korenja
  • 25 dag margarine
  • 1 pecilni prašek
  • marmelada

 PRIPRAVA:

  1. Korenčke na drobno naribajte.
  2. Moko zmešajte s pecilnim praškom, nato dodajte zdrobljeno maslo ali margarino in postopoma dodajajte ostale sestavine.
  3. Zmes zgnetite v testo, nato ga razvaljajte na približno pol centimetra debelo.
  4. Z modelčki oblikujte kekse, ki jih zložite v pomaščen pekač ali na peki papir in jih pecite približno 15 minut na 180 °C. Po okusu jih na koncu posujte s sladkorjem v prahu.

Iz enakega testa lahko naredite korenčkove žepke. Testo razvaljajte za nožev rob debelo in ga razrežite na enakomerne kvadratke, ki naj bodo veliki 5 x 5 centimetrov. Na sredino vsakega kvadratka dajte približno polovičko žličke marmelade (po vašem okusu), nato kvadratek prepognite in stisnite na robovih z vilico. Čas pečenja je enak korenčkovim piškotom, le da žepke po koncu še vroče povaljajte v sladkornem prahu.

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...