KORENČKOVI PIŠKOTI
Če ste oboževalec korenja, potem obstaja večja možnost, da bo to tudi vaš podmladek. No, čeprav bo v to potrebno vložiti nekaj truda. Začnete lahko npr. kar s peko korenčkovih piškotov.
SESTAVINE:
- 1/2 kg moke
- 25 dag naribanega svežega korenja
- 25 dag margarine
- 1 pecilni prašek
- marmelada
PRIPRAVA:
- Korenčke na drobno naribajte.
- Moko zmešajte s pecilnim praškom, nato dodajte zdrobljeno maslo ali margarino in postopoma dodajajte ostale sestavine.
- Zmes zgnetite v testo, nato ga razvaljajte na približno pol centimetra debelo.
- Z modelčki oblikujte kekse, ki jih zložite v pomaščen pekač ali na peki papir in jih pecite približno 15 minut na 180 °C. Po okusu jih na koncu posujte s sladkorjem v prahu.
Iz enakega testa lahko naredite korenčkove žepke. Testo razvaljajte za nožev rob debelo in ga razrežite na enakomerne kvadratke, ki naj bodo veliki 5 x 5 centimetrov. Na sredino vsakega kvadratka dajte približno polovičko žličke marmelade (po vašem okusu), nato kvadratek prepognite in stisnite na robovih z vilico. Čas pečenja je enak korenčkovim piškotom, le da žepke po koncu še vroče povaljajte v sladkornem prahu.