LINŠKI PIŠKOTI IZ KUHANIH RUMENJAKOV
Po veliki noči navadno v hiši, kjer kraljujejo otroci ostane še en ducat jajc. Je tako, da ob praznikih pri nas ni matematike: 3 škatle jajc smo pobarvali, nekaj pojedli, vsaj deset razbili, kakšnega še dobili v dar in na koncu jih je v košarici več kot na začetku. Naj vam prihranimo razmišljanje, kam vkomponirati že kuhana jajca, ki so vam ostala.
Slasten recept njami njami LINŠKIH PIŠKOTOV iz ŽE KUHANIH RUMENJAKOV je pripravila Ana iz Sweetly.si, ki z nami deli hitre, enostavne, slastne in zdrave recepte, pri katerih je prvo pravilo: da v delo vključite tudi vaše mulčke.
Testo za piškote:
- 3 rumenjake
- 50 g sladkorja v prahu
- 110 g masla
- 200g moke
- 50g mandljeve moke
- Ščepec soli
- Vanilj sladkor
- ¼ zavojčka pecilnega praška
- Marmelada po izbiri
- Čokolada za preliv
- Poljubna dekoracija
Kuhane rumenjake dobro pretlačimo, dodamo maslo sobne temperature, sol in sladkor in naredimo gosto pasto. Dodamo še ostale sestavine in hitro zgnetemo v testo. Mali otroški prstki to naredijo odlično;) Testo damo v hladilnik, najbolje kar čez noč. Pred pripravo ga za 30 minut pustimo na sobni temperaturi. Testo razvaljamo in oblikujemo željene oblike piškotkov. Oblike so poljubne in z nekaj otroške domišljije lahko postanejo prave male umetnije, ki so za povrhu še zelo slastne!
V polovico piškotov naredimo luknje, to bo prostor za marmelado. Piškote pečemo cca 10 minut na 160 stop. C do zlate barve. Piškote ohladimo. Ohlajene piškote tiste z luknjo prelijemo s čokolado in dekoriramo po želji. Spodnje piškote namažemo z marmelado in sestavimo skupaj.
In še namig, če se boste priprave piškotov lotili že pred veliko nočjo ali boste želeli porabiti jajca, ki so vam pri kuhanju počila. V piškotke lahko napeljete trakce, tako jih lahko uporabite kot okraske za velikonočni pogrinjek mize.
Pa veliko zabave!