ZAJČKOVE POTIČKE
Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike.
Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.
Testo:
- 150 g moke
- 10 g kvasa
- 65 ml mleka
- 1 rumenjak
- 25 g sladkorja
- limonina lupinica
- 30 g masla
- šcepec soli
Testo za slane potičke naredimo po enakem receptu le, da izpustimo limonino lupinico in polovico sladkorja.
V presejamo moko naredimo luknjo, vanjo damo mešanico kvasa, toplo mleko, sladkor in malo moke, pustimo 10 minut.
Maslo stopimo, vse ostale sestavine dodamo moki ter zgnetemo testo.
Nadev za cimetove potičke:
- 150 g masla sobne temperature
- 100 rjavega sladkorja
- žlica cimeta
- 80 g grobo mletih orehov
Maslo sladkor in cimet zmiksamo v puhasto mešanico.
Nadev za hrenove potičke:
- 120 g kremnega sira
- šopek drobnjaka
- 100 g hrena
Testo razvaljamo na 3 mm. Premažemo z nadevom in zvijemo v majhno potičko. Narežemo na 1,5 cm debele rolice.
Iz ostankov oblikujemo mini ušeska premažemo z jajcem, da se primejo na testo.
Pečemo cca 20 minut na 160°C.
Za repke pri sladkih potičkah uporabimo čokoladna jajčke.
Za repke pri slanih lahko uporabimo kuhana prepeličja jajčka. Še v tople potičke potisnemo jajčka in pustimo, da se ohladijo.
Sladke potičke premažemo z mešanico kremnega sira in sladkorja v prahu.
- 50 g kremnega sira
- 20 g sladkorja
Pa veliko zabave pri ustvarjanju vam želimo.
V prazničnem vzdušju nas je z odlično velikonočno slaščico pocrkljala Ana iz Sweetly.si. Že poznate njene slaščice?