NAJBOLJ STRAŠLJIVA TORTA

Noč čarovnic! Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Duhci, duhci, duhci...je še koga strah duhov? Tako sladke imamo mi zelo radi. Za tole sladko strašljivo presenečenje je poskrbela Ana iz Sweetly.si, mi pa smo poskrbeli, da je torta...puH....izginila. Hmmmm...imate tudi vi duhce v hiši?

PAJKI-enostavni piškoti (za okrasitev):

Sestavine:

  • 100 g sladkorja
  • 200 g masla
  • 300 g moke
  • 1 jajce


Postopek priprave:
Vse sestavine hitro zgnetemo v testo. Najbolje da damo v hladilnik čez noč, da se sladkor nekoliko stopi. Testo pol ure pred izdelavo vzamemo iz hladilnika, da se nekoliko omehča in je oblikovanje lažje. Oblikujemo majhne kroglice in jih malce pritisnemo ob peki papir. Pečemo 15 minut na 160 C. Ko so pečeni lahko takoj na piškotke položimo čokoladne kroglice ki predstavljajo telo naših pajkcev. Zaradi vročega testa se bo čokolada dobro prijela na piškotke. Ko se popolnoma ohladijo, nadaljujemo z dekoriranjem. Pričvrstimo očke in s stopljeno čokolado narišemo pajkove nogice. Polovico piškotkov prihranimo, ker bodo podlaga za naše duhce.


DUHCI INDIJANČKI:

  • 85 g sladkorja
  • 2 beljaka
  • 150 g sladkorja
  • 0.5 dl vode


150 g sladkorja in vodo pristavimo na štedilnik in segrevamo, da dosežemo 116 C. Če imamo uporabimo termometer za živila, če nimamo naredimo preizkus z vilico: vilico pomočimo v vročo sladkorno mešanico - in pihnemo. Če se naredi mehurček je temperature prava, če je temperature še prenizka bo mešanica takoj stekla po vilici in mehurčka ne bo. Malo preden se sladkorna mešanica ogreje na željeno temperaturo, začnemo miksati beljake, katerim postopoma dodamo sladkor, da nastane sneg. Vroč sladkor prilijemo mešanici in miksamo, da se nekoliko ohladi. V pomoč nam naj bodo naši otroci, uživali bodo v pripravljanju tako torte, kot okrasitve. Maso damo v vrečko za dresiranje in na piškotke nabrizgamo željene oblike, ter pospravimo v hladilnik za najmanj 30 minut. Ohlajene indijančke dekoriramo z očkami, za še slajše duhce pa jih pred tem lahko namočimo v stopljeno belo čokolado, kateri primešamo žlico olja. Njamiiii!

OKRASITEV JE PRIPRAVLJENA!...zdaj pa še TORTA in to korenčkova!

Sestavine za korenčkovo tortico:

  • 250 g mandljev
  • 100 g kokosove moke
  • 60 g kokosa
  • Ščep cimet
  • Ščep soli
  • Pecilni prašek
  • 4 jajca
  • 100 g medu
  • 80 g Spekulas ali mandljevega namaza
  • 80 ml mleko
  • 100 g masla
  • 400 g naribanega korenja
  • 80 g namočenih rozin
  • 100 g praženih mandljev

Mandlje kokosovo moko, kokos, cimet, sol, pecilni prašek zmešamo v prvi posodi. V drugi posodi zmešamo jajca, med, namaz, stopljeno maslo. Vse skupaj zmešamo in primešamo naribano korenje ter rozine in mandlje. Maso razdelimo v 3 pekače in pečemo 20 minut na 160 C. Biskvit pred nadaljnjimi postopki ohladimo.

Za premaz biskvita:

  • 250g jagod
  •  50g kokosovega sladkorja
  •  2 žlici pudinga

Jagode pokuhamo, da se razmehčajo in jih nekoliko zmiksamo. Primešamo sladkor in puding, da dobimo gosto mešanico. Pustimo, da se ohladi in z njo premažemo vsako plast biskvita.

Krema:

  • 350g kremnega sira
  • 150g mascarpone Kreme
  • 100g stepene sladke smetane
  • Vaniljeva pasta

Kremni sir mascarpone in vaniljo zmiksamo da je brez grudic. Primešamo stepeno sladko smetano.

Biskvite z jagodami premažemo še s kremo in sestavimo našo tortico. Pustimo čez noč in naslednji dan dekoriramo v duhu NOČI ČAROVNIC.

Veliko ustvarjalne zabave vam želi ekipa Družinskih izletov ter mojstrica tort Ana iz Sweetly.si.

 

 

 

 

Bliža se najstrašnejša noč v letu. Bu hu. Tukaj so strašni duhci, ki pa so na srečo ne le strašni, temveč tudi slastni.

Poglej recept ...

Velika noč mora zadišat po slastni potički. Da pa bo zanimiva tudi za naše najmlajše, je tale recept, letos odlična verzija vsem dobro znane klasike. Si bolj za sladek ali slan nadev? Preiskusi oba in izberi svojega najljubšega.

Poglej recept ...

Super ideja za ustvarjanje z mulci v kuhinji. Rezultat- NAJboljša čokolada in to kar HOME-MADE. Okus lahko poljubno določite po dnevnem navdihu. Čokolada s suhim mangom in praženimi mandlji ali brusnicami. Čokoladice so lahko tudi lepo darilo za praznike ali rojstni dan.

Poglej recept ...

Noč čarovnic je skoraj pred vrati. Komaj čakamo! Še ena priložnost, da smo lahko malo otročji;) in nov izgovor za packanje v kuhinji z našimi mulčki. Korenčkova torta z duhci in pajkci.

Poglej recept ...

A je še kdo med vami, ki polovico dneva razmišlja kaj bi dobrega pojedel? :) A? No, no, nikar tako sramežljivo. Saj smo sami domači. Dejstvo je, da ko smo lačni, prav tekne en dober sendvič. Poznaš CLUB SENDVIČ?

Poglej recept ...

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...