PICA POLŽKI

SESTAVINE:

  • 250 gramov moke
  • 125 gramov margarine ali masla
  • 125 gramov sladkorja
  • 3 naribane korenčke (približno 150 gramov)
  • sol
  • kvas

TESTO:

Suhe sestavine zmešamo skupaj. To so moka, sol in sladkor. Nato v mlačni vodi raztopimo kocko kvasa in dodamo olje oz. margarino. V moko naredimo jamico in vodno mešanico zlijemo vanjo. Dodamo še naribano korenje. Zamesimo gladko kompaktno testo. Ko se ne prijema več na roke in posodo, je testo gotovo in ga pustimo vzhajati približno 1 uro.

NADEV:

Testo razvaljamo na 1/2 cm debelo, po njem razmažemo kečap, posujemo z origanom, polovico sira in vmes naložimo šunko. Čez šunko še enkrat posujemo sir. Najprej vse štiri robove malo zavihamo navznoter, potem pa zavijemo v rolado. Nato vzamemo zelo ostri nož, ga namažemo z olivnim oljem in narežemo 2 cm široke roladice. Zložimo jih na pekač obložen s peki papirjem in jih damo peči v vnaprej ogreto pečico za 30 min. Navadna pečica: 180°C, ventilatorska: 160°C.

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...