PICA POLŽKI
SESTAVINE:
- 250 gramov moke
- 125 gramov margarine ali masla
- 125 gramov sladkorja
- 3 naribane korenčke (približno 150 gramov)
- sol
- kvas
TESTO:
Suhe sestavine zmešamo skupaj. To so moka, sol in sladkor. Nato v mlačni vodi raztopimo kocko kvasa in dodamo olje oz. margarino. V moko naredimo jamico in vodno mešanico zlijemo vanjo. Dodamo še naribano korenje. Zamesimo gladko kompaktno testo. Ko se ne prijema več na roke in posodo, je testo gotovo in ga pustimo vzhajati približno 1 uro.
NADEV:
Testo razvaljamo na 1/2 cm debelo, po njem razmažemo kečap, posujemo z origanom, polovico sira in vmes naložimo šunko. Čez šunko še enkrat posujemo sir. Najprej vse štiri robove malo zavihamo navznoter, potem pa zavijemo v rolado. Nato vzamemo zelo ostri nož, ga namažemo z olivnim oljem in narežemo 2 cm široke roladice. Zložimo jih na pekač obložen s peki papirjem in jih damo peči v vnaprej ogreto pečico za 30 min. Navadna pečica: 180°C, ventilatorska: 160°C.