BUČINI VAFLJI IN DOMAČ KOSTANJEV NAMAZ
O ta jesen. Mraz, zunaj piha, vreme za zjokat. Pa mraz... No, ampak smo pa zato malo več notri,v kuhinji in tudi jesen zna biti radodarna s plodovi.
Buča in kostanj, kralj in kraljica jeseni, se strinjate? Ker pa se že bliža konec sezone omenjenih super živil in vam primanjkuje ideje kako jih še uporabiti, pa morate preskusit ta dva recepta. Če rečemo vaflji-vi rečete MMMMMM. Bučini vaflji? MM na kvadrat! Dobro in zdravo. Ravno to kar naj bi jedli naši otroci, kajne? Na vaflje pa domač kostanjev namaz. Za piko na I.
Bučni vaflji
Sestavine:
- 200 g naribane buče
- 20 g kokosove moke
- 30 g mandljeve moke
- 20 g kokosa
- 40 g kosmičev
- 1 jajce
- 1 banana
- 15 g datljevega sirupa
- Sol
- Cimet
- Pest brusnic
- vanilja
Vse sestavine zmešamo in pustimo stati vsaj 30 minut, da se masa nekoliko poveže in kosmiči ter kokos napojijo. Pekač za vaflje namastimo s kokosovim ali navadnim maslom in spečemo vaflje, med peko pekač nekajkrat odpremo, da para lahko izpari.
Zraven postrežemo poljubno sadje, javorjev sirup, marmelade ali pa njam njam domač jesenski kostanjev namaz.
Kostanjev namaz:
Sestavine:
- 200 g kuhanega in olupljenega kostanja (če ga slučajno niste nabrali na zalogo, v trgovini dobite tudi že olupljenega v vrečki)
- 100 ml mleka
- 15 g kakava
- 50 g medu ali drugega sladila
- Cimet
- Vanilja
(tej kombinacij se odlično prileže kakšna kapljica ruma za v dodaten kozarček samo za starše-SAM POVEMO;)
Že kuhan in olupljen kostanj kuhamo še pol ure v mleku, vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom, da nastane gladka krema, kateri dodamo ostale sestavine. Postavimo v hladilnik, kjer lahko počaka do 1 tedna (vendar mislimo, da rok trajanja ne bo potekel:). Z njim lahko namažete tudi palačinke, kruh ali pa hopla kar na žlico in v usta.
Dober tek od ekipe Družinskih izletov ter Ane iz Sweetly.si