HUDA ČOKOLADNA TORTA ZA HUDE MAME:)
OOOO, včasih se nam mamam dvigne pokrov. Tudi najboljšim se zgodi ;) In takrat je čas za SUPER rešitev, ki nam mamam povrne nazaj nadnaravne moči. Lahko se pocrkljamo kar same, npr. za 8. marec, lahko pa je vsak dan 8.MAREC, kaj pravite?
HUDA ČOKOLADNA TORTA ZA HUDE MAME je idealna rešitev tudi za rojstne dneve, naj pa vas opisane sestavine ne prestrašijo. Preizkušeno, nihče od otrok ali odraslih, niti malo ne posumi, da se v kremi torte namesto smetane in sladkorja skriva SLADKI KROMPIR.
Biskvit:
- 6 zrelih banan
- 180 g medu
- 1 žlička vaniljeve paste
- 2 jajci
- 10 ml olja
- 250 g grškega jogurta
- 240 g moke
- 100 g kakava
- 1 pecilni prašek
- 1 ščep soli
- 100 g čokoladnih kapljic
Krema:
- 400 g sladkega krompirja
- 100 g grenkega kakava
- 75 ml datljevega sirupa
- 60 g kokosovega olja
- 1 žlička vaniljeve paste
Banane, ki naj bodo čimbolj zrele, dobro pretlačimo. Dodamo med, vanilji pasto, jajca, grški jogurt in olje ter dobro premešamo. Moko, kakav, pecilni prašek in sol presejemo in dodamo mokrim sestavinam. Na koncu primešamo še čokoladne kapljice. Maso razporedimo v 2 modela, premera 15 cm, pečemo približno 25 minut na 160°C. Pustimo, da se ohladi in biskvit prerežemo na polovico.
Krema:
Olupimo in na kocke narežemo sladek krompir, kuhamo da se popolnoma zmehča. Odcedimo in pustimo da se ohladi. Skupaj z ostalimi sestavinami zmiksamo kar v multipraktiku.
Biskvit premažemo s kremo in prekrijemo z biskvitom in premažemo s kremo. Biskvit po želji namažete z marmelado ali sadjem, nam najljubše samo prekuhane maline:) Krema je odlične teksture in obdrži obliko, zato je primerna za brizganje in dekoriranje. Namesto tortice lahko enak recept uporabite tudi za mufine. Polovična receptura je primerna za 12 mufinov.
Ekipa Družinskih izletov pa (potiho) priporoča: Lahko pa naredite 3x recepturo slastne kreme in jo brez slabe vesti zmažete za malico v službi;)
Recept za HUDO ČOKOLADNO TORTO je zakuhala Ana Podobnik, strastna cukrpekarica, ki neutrudno vihti metlico za vkuhavanje in nam že z opisovanjem jedi povzroča sladkorno. Njene sladke mojstrovine si lahko ogledate na Sweetly.si