SADNO USNJE

Pri sadnem usnju gre za posušeno sadno kašo iz katerega koli sadja. Je zdrav priboljšek, saj ga lahko pripravimo tudi brez sladil. Če uporabimo zadosti sladko sadje ali ga med seboj kombiniramo tako, da omilimo kislost, dodatek sladila ni potreben.

Uporabimo sadje po izbiri, npr. jagode, rabarbaro, kivi, banane, breskve itd. Lahko dodamo še neko sladilo, lahko je to banana ali npr. med. Sadno usnje lahko naredimo iz samo ene vrste sadja ali pa iz večih vrst in tudi razmerje med posameznimi vrstami sadja je čisto poljubno.

Lahko bi rekli, da sušimo pravzaprav ene vrste smuti....

Maso razlijemo na  peki papir ali drugo silikonsko podlogo. Damo v sušilnik za 6-8 ur ali v pečico z ventilacijo za 10h na 60°C. Narežemo v trakce po celotni dolžini pekača in zavijemo v majhne rolice.

Kam z odvečnimi bananami? Kam? Ja v muffine, but of kors. Naj se vam bananice ne smilijo, otroški prstki naj jih ustvarjalno zmečkajo in WOLAAA -čudovite mini tortice so kot nalašč, da povabite na obisk taščo in se považite, kako se naredi nekaj NA HITRO.

Poglej recept ...

Bliža se pust in prav gotovo ne gre brez slavnih krofov. Da pa bodo prazniki morda malenkost bolj zdravi, a vseeno sladki, pripravite v pečici pečene krofke. Le te pa okrasite z glazuro iz naravnih barvil.

Poglej recept ...