KER POLETJE BREZ SLADOLEDA NI POLETJE
Kar nas ne ubije nas okrepi, kajne? Visokim poletnim temperaturam bomo z lahkoto kos s tono njami njami domačega sladoleda. Se strinjate? Tole slastno ledeno "zmešanco" v tesnem prijateljskem razmerju BOROVNICA-SIVKA, nam je tokrat predlagala Ana iz Sweetly.si, ki skrbi, da smo zaradi slastnih pregreh že malo v skrbeh za naše postavice. No, vse njene jedi so zanimive in predvsem noro dobre in vse to odtehta, da si lahko tudi (mi in) ti privoščiš eno MAXi porcijo naslednje poslastice.
Sadni sladoled, ki ga lahko v nekam minutah pripravite doma.
Sestavine:
- 500 g poljubnega zamrznjenega sadja (borovnice, jagode, maline, mango...itd.)
- 250 g grškega jogurta
- 1 banana
- 20 g medu
Priprava:
Vse sestavine damo v multipraktik in zmiksamo, da dobimo sladoled. Priporočeno, da ga vsaj za 2 uri damo v zamrzovalnik. Za vse ki se mu ne morete upreti, pa kar takoj po žličke.
Za vse, ki radi malce eksperimentirate z okusi, si lahko pripravite koncentrate različnih začimb. Meta, rožmarin sivka, bazilika, ki jih lahko dodate sladoledu.
Priprava koncentrata:
- 30 ml sladke smetane
- zelišča po izbiri (mi smo izbrali sivko iz domačega vrta)
V sladki smetani zavremo zelišče in ga v njej pustimo čez noč. Pri pripravi sladoleda dodamo precejeno sladko smetano ostalim sestavinam.
IZBOR UREDNIŠTVA:) okus borovnica-sivka
Drugo mesto si delita...tm t rm...Jagoda-Bazilika in Malina-Meta.
Seveda lahko v vaš sladoled dodate karkoli se vam zalušta: koščke čokolade, kremni sirček, mislije, piškote, koščke sadja, oreščke itd. Pa ne pozabite skriti sladoleda v zadnji del zamrzovalne omare, drugače čudežno izgine;)