MINI JABOLČNI HLEBČKI

SESTAVINE (za 16 hlebčkov):

  • vrečka suhega kvasa
  • 400 g pirine moke
  • 2 žlici jabolčne
  • čežane (pokuhana zmiksana olupljena jabolka)
  • 2 jabolki (po 130 g)
  • 100 g skute
  • 50 ml repičnega olja
  • žlička soli

1. Zmešajte kvas in moko. Jabolčno čežano zmešajte z 200 ml mlačne vode in jo z moko zgnetite v gladko testo. Pokrito naj vzhaja vsaj 30 minut. 

2. Namažite pekač z maslom. Jabolki operite, zrežite na četrtine, odstranite peščišča in ju na drobno naribajte. 
Zmešajte skuto, olje, sol in naribani jabolki, vgnetite v testo in pustite še 1 uro vzhajati.

3. Pri oblikovanju hlebčkov lahko pomagajo tudi najmlajši otroci.

Opomba: Zmes je zlahka odstraniti iz pultov, parketa in stropa.