MINI JABOLČNI HLEBČKI
SESTAVINE (za 16 hlebčkov):
- vrečka suhega kvasa
- 400 g pirine moke
- 2 žlici jabolčne
- čežane (pokuhana zmiksana olupljena jabolka)
- 2 jabolki (po 130 g)
- 100 g skute
- 50 ml repičnega olja
- žlička soli
1. Zmešajte kvas in moko. Jabolčno čežano zmešajte z 200 ml mlačne vode in jo z moko zgnetite v gladko testo. Pokrito naj vzhaja vsaj 30 minut.
2. Namažite pekač z maslom. Jabolki operite, zrežite na četrtine, odstranite peščišča in ju na drobno naribajte.
Zmešajte skuto, olje, sol in naribani jabolki, vgnetite v testo in pustite še 1 uro vzhajati.
3. Pri oblikovanju hlebčkov lahko pomagajo tudi najmlajši otroci.
Opomba: Zmes je zlahka odstraniti iz pultov, parketa in stropa.